Câţi bani fac producătorii români de smartphone-uri şi tablete. Încotro se duce piaţa

În ultimii ani pe lângă producătorii mondiali, prezenţi pe piaţa locală, au apărut şi producătorii autohtoni de gadgeturi care câştigă tot mai mult teren în preferinţele clienţilor români.
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 21:13
Câţi bani fac producătorii români de smartphone-uri şi tablete. Încotro se duce piaţa

“Vânzările ridicate înregistrate de mărcile romaneşti reflectă şi gradul de încredere de care se bucură produsele acestor mărci. Nivelul ridicat al calităţii produselor, comparabil cu mărcile internaţionale face ca alegerea clientului să încline din ce în ce mai mult către mărcile autohtone”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Voicu Oprean CEO AROBS.

Potrivit lui Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda, în ultimii ani, produsele electronice “Made in România” au devenit tot mai populare în rândul utilizatorilor, iar acest lucru este demonstrat şi de studiile de piaţă şi cotele ocupate de brandurile româneşti.  Iar experienţa de utilizare a determinat creşterea încrederii românilor în aceste produse.

“În cazul E-Boda, încrederea vine şi din tradiţia companiei prezentă de 12 ani pe piaţa românească, fiind de mult timp lider pe piaţa de DVD playere, rame foto digitale, MP3playere, MP4playere”, a mai declarat acesta.

Drăgoi mai este de părere că producătorii români au câştigat mult teren în ultimii ani, în încercarea de a aduce produse similare marilor branduri, la preţuri mai accesibile.

“De exemplu, în ceea ce priveşte tabletele, în ultimii ani am diversificat oferta E-Boda, astfel încât să oferim produse cu specificaţii care să mulţumească toate categoriile noastre de consumatori.  Luând în considerare totalul valorii primite de un consumator de la un produs românesc, raportat la preţul pe care îl plăteşte, din acest punct de vedere credem că putem rivaliza cu marii producători”, a mai spus reprezentantul E-Boda.

Potrivit studiilor din piaţă tabletele româneşti au o cotă ce se apropie vertiginos de 50% însă românii mai au de lucrat la capitolul marketing şi promovare a produselor. Totuşi şi cu aceste lipsuri, piaţa tabletelor româneşti s-ar putea ridica la aproximativ 90 de milioane de lei în acest an.

AROBS exporta aproximativ 10% din producţie în Republica Moldova şi Ungaria, iar pentru acest an estimează o valoare a afacerilor de 11 milioane de euro.

E-Boda, producător autohton, care a intrat recent pe piaţa smartphone-urilor, estimează pentru anul acesta o valoare a afacerilor de aproximativ 7,5 – 8 milioane euro şi o creştere de 50%.

Revenind la lipsurile companiilor legate de marketing şi promovare, Allview, producătorul braşovean de tablete şi smartphone-uri, şi Televoice, producătorul mărcii Evolio, nu au răspuns întrebărilor noastre.

 

Allview a lansat smartphone-ul românesc cu cel mai mare ecran – P5 Qmax

Allview a lansat primul telefon Dual-Core cu Dual-Sim din România. Cât costă şi cum arată

Allview A4ALL – Android for all people

Allview lansează tablete cu procesoare quad-core

E-Boda intră pe piaţa smartphone-urilor prin lansarea a două modele GALERIE FOTO

E-Boda lansează prima tabletă românească de 10.1 inci cu procesor Quad Core

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...