1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

News

Câţi români ar fi dispuşi să lucreze în agricultură

Peste 70% dintre români nu ar lucra în agricultură, dar peste jumătate (64%) consideră că rolul agriculturii este unul esenţial sau important, relevă rezultatele unui sondaj online comandat de World Vision România, transmise marţi, potrivit News.ro.

07 mai, 2019 | News.ro

Totodată, peste o treime dintre cei intervievaţi consideră că lucrătorii în agricultură nu au nevoie de prea multă carte, fiind suficiente 4 clase, gimnaziul sau cel mult o şcoală profesională.

"Peste o treime (35,23%) dintre românii care folosesc internetul consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial, iar 29,16% sunt de părere că rolul acestui sector este unul important, dar în scădere ca impact, conform sondajului", se arată în comunicat.

Totodată, 7 din 10 respondenţi nu iau în considerare posibilitatea de a lucra în domeniul agriculturii.

"Dintre cei care lucrează sau s-au gândit că ar exista pentru ei o posibilitate de a se angaja în domeniul agriculturii, 40,69% consideră atractivă meseria de horticultor, 33,33% consideră şi meseria de apicultor ca fiind atractivă şi 27,07% preferă peisagistica", se arată în comunicatul citat de News.ro.

În plus, peste trei sferturi dintre cei care lucrează sau ar lucra în agricultură (76,85%), şi-ar dori să-şi desfăşoare activitatea/meseria aleasă în calitate de antreprenor. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO