1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Joburi/HR

Câţi români câştigă peste 12.000 de euro pe lună la Comisia Europeană

Şapte români, din care două femei, câştigă lunar între 12,900 de euro şi 14,600 de euro pe lună la Comisia Europeană. Ei performează în vârful ierarhiei, ca directori şi experţi în diverse domenii.

20 feb, 2012 | Cristina Şomănescu | RTV.net

Informaţia a fost furnizată pentru RTV.NET de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Cei 7 români sunt, în jargonul Comisiei Europene, administratori de rang 14, în contextul în care cei mai înalţi funcţionari din CE corespund rangului „16”. Salariul lor de bază variază între 12.967 de euro şi 14.673 de euro pe lună.România mai are la Comisie 18 funcţionari de rang înalt, care câştigă lunar între 10.129 de euro şi 11.461 de euro. Opt sunt femei. Ei sunt administratori de rang 12, în ierarhia Comisiei Europene, şi ocupă funcţia de şef de unitate/departament la CE, sau sunt încadraţi ca experţi.Nu te poţi angaja direct pe un asemenea salariu la CE, însă. Doar funcţionarii Comisiei, cu experienţă relevantă în cadrul CE, sunt curtaţi pentru poziţiile din vârful ierarhiei.Recrutarea pentru posturile din vârful ierarhiei se face din rândul funcţionarilor Comisiei care au minimum 10 ani experienţă profesională relevantă, de cele mai multe ori. Prin urmare, pentru poziţiile din vârful ierarhiei, recrutarea internă este cea mai uzitată strategie de resurse umane.

Între doi candidaţi cu CV-uri, capabilităţi, şi nivel de experienţă relevantă similare, care ţintesc aceeaşi poziţie la CE, cel de gen feminin va avea prioritate la angajare.

În total, 727 de români performează la Comisia Europeană, peste ţintele stabilite de Comisie, la aderare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO