„Căutăm zi de zi să ne reinventăm, pentru a fi mai buni şi mai eficienţi” – Gabriel Guţă, Assurance and Managed Service Director, Huawei România

Huawei Technologies este prezentă pe piața românească din anul 2003, fiind unul dintre principalii furnizori de echipamente și tehnologie de telecomunicații. Succesul tehnologiei Huawei a făcut însă ca în egală măsură să crească interesul și atenția pentru capacitatea noastră de a asigura servicii de asistență tehnică, cu atât mai mult cu cât poatem juca un rol important în implementarea tehnologiilor 5G în România. Cum gestionează Huawei activitățile de suport a operatorilor de telecomunicații? În ce măsură compania este pregătită și pe această dimensiune pentru trecerea la 5G? Ce diferențiază abordarea ei față de cea a principalilor competitori? Acestea sunt doar câteva din aspectele pe care le-am abordat într-un dialog cu Gabriel Guta, assurance and manage service director, Huawei România.
Economica.net - lun, 09 mart. 2020, 11:42

Dezvoltarea rețelelor de telecomunicații din România a fost însoțită și de o creștere a vânzărilor de echipamente ale Huawei. A fost pregătită compania să gestioneze și din punct de vedere al asistenței tehnice succesul ei de pe piața locală?Întreaga filozofie de afaceri a Huawei este centrată asupra îndeplinirii așteptărilor și mulțumirii clienților săi. Acest lucru se vede inclusiv în domeniul asistenței tehnice pentru clienți. Într-adevăr, piața locală de telecomunicații s-a dezvoltat pe parcursul anilor și acest lucru a fost însoțit de o creștere a vânzărilor de echipamente și tehnologii Huawei. Automat și volumul nostru de muncă pe zona de servicii de garantie si post garantie a crescut. Ne-am străduit însă și sper că am reușit nu doar să nu mentinem ștacheta, dar chiar să o ridicăm, prin identificarea de noi modalități de îmbunătățire a calitatii serviciilor oferite clienților noștri.

Cum se resimt aceste îmbunătățiri, ce beneficii au adus operatorilor de telecomunicații?Dacă ne referim la zona de customer support, pentru servicii de garanție și post graranție, timpii de răspuns la solicitări au scăzut constant. De asemenea pe parcursul anilor am dezvoltat și noi servicii precum manage services, prin care preluăm de la operatori responsabilitatea gestionării bunei funcționări a diferitor echipamente. Putem vorbi de prezența în stocurile noastre din țară a numeroase echipamente, care ne permit să asigurăm servicii de restabilire a serviciilor la nivel de ore în caz de deranjamente. Putem vorbi de asemenea de update-urile pe care le facem gratuit și proactiv echipamentelor utilizate de toți clienții noștrii, în momentul în care identificăm soluții noi de software care le cresc siguranța și performanța. Numai pe această componentă vorbim de aproximativ peste 100 de update-uri pe care le realizăm în medie pe an.

Aceste update-urile se fac automat?
Da, în măsura în care sigur, clientul nostrum este de acord cu realizarea lui imediată, sau ulterioară. Noi identificăm respectiva soluție, o aducem în atenția clientului nostru și o furnizăm gratuit. Nu considerăm că este ceva extraordinar, este un lucru firesc de care toți clienți noștri trebuie să beneficieze, la fel ca celelalte servicii pe care le punem la dispoziția lor.

Există un impact direct și pentru consumatorii finali al activităților de customer suport? Pentru milioanele de români care utilizează telefoane mobile?
Echipamentele Huawei sunt utilizate de principalii operatori de telecomunicații precum Vodafone, Orange, RCS-RDS și Telekom. Astfel, cu cât activitățile noastre de customer suport sunt mai performante, cu atât orice problemă care poate afecta în final calitatea serviciilor de rețea oferite utilizatorilor finali este remediată mai rapid.

Care este principalul diferențiator al Huawei față de competiție în ce privește furnizarea acestor servicii?
Diferențiatorul este unul de viziune, care se vede inclusiv în activitățile de customer support și manage services. Așa cum subliniam și mai devreme, fiecare activitate din cadrul Huawei este orientată asupra maximizării beneficiilor clienților noștri. Căutăm zi de zi să ne reinventăm, pentru a fi mai buni și mai eficienți, să stabilim noi standarde de calitate și performanță. Nu facem niciun rabat de efort și investiții, iar acest lucru am încredere că are un impact pozitiv în succesul nostru în România.

Considerați că Huawei este pregătită pentru asigurarea suportului optim pentru echipamentele de tehnologie necesare în cazul în care compania va fi implicată în procesul de realizare a rețelelor 5G în România?
Categoric, da. Huawei a luat încă de anul trecut măsuri pentru a se putea asigura că va furniza toate echipamentele și serviciile necesare implementării și funcționării cu succes a rețelelor 5G în România. Licitația pentru spectrul de frecvențe 5G a fost între timp amânată pentru sfârșitul acestui an. Huawei a implementat deja, în regim de test, proiecte de tip 5G în România în parteneriat cu diferiți operatori de telecomunicații, a luat toate măsurile necesare și e pregătită să contribuie la dezvoltarea rețelelor 5G. Este important pentru România să nu piardă această fereastră de oportunitate, care se reduce pe zi ce trece. Mă refer la faptul că de la recunoașterea drept una din țările cu cele mai mari viteze de internet la nivel global, România riscă să coboare în acest clasament, în condițiile în care celelalte state din EU avansează mai rapid în implementarea rețelelor 5G.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...