1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Cazanciuc: O să elaborăm în continuare proiecte de acte normative în ce priveşte siguranţa cibernetică

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi că ministerul pe care îl conduce va elabora în continuare proiecte de acte normative în ce priveşte securitatea cibernetică, documente care să răspundă nevoilor magistraţilor şi să asigure garanţii pentru respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

22 ian, 2015 | Agerpres

'Noi avem încă din toamnă la Ministerul Justiţiei puncte de vedere în cadrul unui grup de lucru iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor cu o componentă legată de ce înseamnă nevoia de legislaţie pentru magistraţi şi cu altă componentă legată de alte aspecte, să spunem mai tehnice la prima vedere. E clar că, ţinând cont de deciziile Curţii Constituţionale, de experienţa europeană, de realităţile europene, noi trebuie să realizăm şi aici un echilibru foarte clar între drepturile fundamentale. Cum se poate face acest lucru? Doar prin dezbatere. O să elaborăm proiecte de acte normative în continuare, care să răspundă nevoilor magistraţilor, care să asigure garanţii pentru respectarea drepturilor fundamentale în aşa fel încât cetăţeanul să vadă în lege un instrument de sprijin, şi nu unul de eventuală interferenţă mai puţin elegantă în drepturile fundamentale', a spus Cazanciuc într-o conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale.

El a adăugat că probabil luna viitoare ministerul va putea înainta către Parlament sau va aviza diverse acte normative pe acest subiect.

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, în cadrul aceleiaşi conferinţe, a spus că nu trebuie să se renunţe la ideea unui act normativ care vizează siguranţa naţională.

'Eu nu vreau să renunţăm la idee, că în opinia mea unul dintre drepturile fundamentale îl reprezintă şi dreptul la viaţă, alt drept este cel la protecţie atât pentru noi, pentru copiii noştri, pentru familiile noastre, pentru toată comunitatea. (...) Vedem ce se întâmplă, aflăm de tot felul de ameninţări şi eu cred că instituţiile statului trebuie să aibă în nişte limite pârghiile necesare pentru ca siguranţa naţională a României să poată să fie efectivă', a precizat Dragnea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO