1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Cazarea turiştilor s-a scumpit cu 9% în 2019 faţă de 2018 şi cu 55% faţă de 2017

Cum veniturile românilor au crescut, prețurile practicate de proprietarii de spații de cazare s-au majorat și ele, iar portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro, consideră că prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017. Cele mai căutate destinații pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara.


22 oct, 2019 | ECONOMICA.net

 Și tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creștere de preț de 55% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie creșterea este de 44% față de 2017 și de 9% față de 2018.

București, cea mai scumpă destinație din România

Printre cele mai scumpe destinații din România în 2019 se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, stațiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România cu un preț de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopți. Activitățile specifice fiecărei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe trei nopți (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe trei nopți (68 euro pe noapte). Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe trei nopți (76 euro pe noapte).  

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfășoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, Joi – Duminică, iar numărul mediu de nopți rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turiști este de 2-3 nopți. Principalele destinații din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărașanul, stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita, dar și orașe precum Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie - decembrie, turiștii își rezervă sejurul cu aproximativ o lună înainte.

Românii optează pentru vacanțe mai dese, dar mai scurte

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului”, a declarat Rigo Ferenc, CEO și fondator Travelminit.ro

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din zece se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO