Cazinoul din Slănic Moldova, monument istoric şi clădire de patrimoniu, scos la licitaţie

Cazinoul din staţiunea balneo - climaterică Slănic Moldova, imobil declarat monument istoric şi clădire de patrimoniu, a fost scos la licitaţie.
Economica.net - joi, 05 dec. 2013, 14:09
Cazinoul din Slănic Moldova, monument istoric şi clădire de patrimoniu, scos la licitaţie

Cazinoul aparţine SC Perla Moldovei SA, care este executată silit de către SC Flora SA pentru o datorie restantă, iar licitaţia de vânzare se face prin intermediul unui executor judecătoresc din Bacău.

Imobilul este grevat de sarcini în favoarea SC Rafo SA, precum şi de un drept de ipotecă în favoarea Administraţiei Finanţelor Publice Slănic Moldova.

Potrivit legii pentru protejarea monumentelor istorice, clădirile având acest statut, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat, pot fi vândute doar în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune de către Ministerul Culturii ori unităţile teritorial-administrative.

Ministerul Culturii a refuzat să îşi exercite dreptul de preemţiune şi l-a transferat autorităţilor locale. La rândul său, Consiliul Judeţean a refuzat, de asemenea, să cumpere imobilul, printr-un vot negativ dat în unanimitate de consilierii judeţeni la ultima lor şedinţă, din 29 noiembrie, vicepreşedintele Ionel Floroiu explicând, atunci, că ,,nu sunt bani pentru o asemenea achiziţie’.

În cazul în care Consiliul Judeţean ar fi cumpărat Cazinoul, suma de plată ar fi fost de 1.410.750 lei fără TVA, ori 1.749.330 cu TVA (circa 400.000 euro).

Cazinoul din Slănic Moldova a fost ridicat în anii 1892-1894, în stilul ,,Art Nouveau’ după planurile cunoscutului arhitect George Sterian, devenind ,,inima’ staţiunii. Din 1948 în imobil funcţionează Casa de Cultură, dar, de-a lungul anilor, în spaţiile Cazinoului, ce beneficiază de o sală de spectacole, au mai fost deschise biblioteca orăşenească, precum şi unităţi de servicii publice.

Cazinoul are o suprafaţă construită de 1.847 mp şi a făcut obiectul a numeroase licitaţii în ultimii ani, rămase fără rezultat, deşi clădirea a fost reabilitată total în anii 1994 -1995.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...