1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Cazul Snowden: Jurnalistul Glenn Greenwald avertizează că va publica documente secrete britanice

Jurnalistul Glenn Greenwald, care a publicat dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden, a afirmat luni că va publica noi documente şi că Marea Britanie va 'regreta' faptul că l-a reţinut pe partenerul său de viaţă brazilian, David Miranda, timp de nouă ore pe aeroportul londonez Heathrow, informează Reuters.

19 aug, 2013 | Agerpres

Folosindu-se de legile antiteroriste, autorităţile britanice l-au reţinut duminică pe Miranda, partenerul de viaţă al jurnalistului Glenn Greenwald, pe aeroportul Heathrow unde David Miranda se afla în escală în timp ce se întorcea acasă la Rio de Janeiro, provenind de la Berlin.

Miranda, în vârstă de 28 de ani, a afirmat că a fost interogat timp de nouă ore înainte de a fi eliberat fără a i se aduce nicio învinuire, însă i-au fost confiscate laptopul, telefonul mobil şi stick-urile.

Greenwald, angajat al ziarului britanic The Guardian care trăieşte în Rio de Janeiro, a declarat că reţinerea partenerului său reprezintă o încercare de intimidare la adresa sa pentru publicarea documentelor oferite de Snowden privind programele de monitorizare a comunicaţiilor electronice puse la punct de Agenţia Naţională de Securitate /NSA/ americană.

'Voi fi mult mai agresiv în activitatea mea de acum. Am de gând să public şi alte documente. Intenţionez să public
informaţii şi despre Marea Britanie. Am multe documente despre programul de spionaj al Marii Britanii. Cred că le va părea rău pentru ceea ce au făcut', a declarat Greenwald, vorbind în limba portugheză, pentru reporteri pe aeroportul din Rio de Janeiro unde s-a întâlnit cu Miranda la întoarcerea sa în Brazilia.

'Ei au vrut să intimideze jurnalismul nostru, pentru a arăta că ei au puterea şi că nu vor rămâne nepăsători, ci că ne vor ataca şi mai mult dacă vom continua să le publicăm secretele', a adăugat Glenn Greenwald.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO