CBRE va administra portofoliul office al NEPI Rockcastle, scos la vânzare de investitorul sud african

Consultantul imobiliar CBRE a fost mandatat de NEPI Rockcastle să asigure serviciile de administrare a proprietăților pentru cele trei clădiri de birouri pe care le deține în București: Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8 (fostă Victoriei Office). Suprafața totală închiriabilă a acestor proiecte este de 70.580 mp.
Economica.net - lun, 15 apr. 2019, 11:13
CBRE va administra portofoliul office al NEPI Rockcastle, scos la vânzare de investitorul sud african

Cele trei proprietăți administrate de CBRE sunt proiecte importante pe piața imobiliară bucureșteană: Floreasca Business Park are 36.470 mp și se află pe Calea Floreasca, The Lakeview are 25.907 mp și este situat pe Bd. Barbu Văcărescu, iar Aviatorilor 8 ocupă 8.203 mp și are o poziție cheie, în Piața Victoriei chiar lângă clădirea Guvernului României.

Portofoliul de clienți din clădirile de birouri deținute de NEPI Rockcastle include nume importante: de la General Electric și Huawei, până la Wipro, Fitbit, L’Oreal, Sandoz, Holcim, Goodyear, DHL și PricewaterhouseCoopers.

De altfel CBRE și-a mutat recent birourile în Aviatorilor 8, una dintre cele mai moderne clădiri din zona CBD a capitalei (zona Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle).

„CBRE și NEPI Rockcastle au deja un parteneriat strategic început în 2015, când ne-am ocupat de închirierea proiectului City Business Centre, în Timișoara. Faptul că NEPI Rockcastle a avut încredere în noi și a decis să-și externalizeze pentru prima dată serviciile de administrare pentru clădirile sale de birouri către CBRE este o dovadă a colaborării foarte bune dintre companiile noastre și a angajamentului echipei noastre de a asigura servicii de cel mai înalt nivel, pentru aceste trei clădiri spectaculoase. Cele trei proprietăți cuprinse în acordul dintre CBRE și NEPI Rockcastle sunt într-adevăr clădiri-reper pentru piața locală de birouri și au contracte de închiriere cu companii importante, locale și internaționale. Suntem convinși că, folosind strategiile și tacticile potrivite de administrare a proprietăților, valoarea de piață a acestor clădiri va crește”, a declarat Luiza Moraru, MRICS, Coordonator al Diviziei de administrare a proprietăților imobiliare a CBRE pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, prezent în nouă țări din regiune și cu un portofoliu investițional de peste 5,9 miliarde euro. 

NEPI Rockcastle deține și administrează 51 de proprietăți de spații comerciale (excluzând asocierile de tip joint-venture), cu un trafic de 307 milioane de vizite în 2018.

Departamentul local de administrare a proprietăților al CBRE a fost fondat la sfârșitul lui 2013, sub conducerea Luizei Moraru. În prezent, aici lucrează 109 oameni, care administrează un portofoliu de 770.000 mp situați în 27 de proprietăți de retail și birouri și în care se găsește un număr impresionant de 1.700 de chiriași.

În afară de NEPI Rockcastle, printre clienții departamentului de administrare a proprietăților se găsesc: S Immo, Immofinanz, CPI, CA Immo, Green Gate și Vastint. Ca proprietăți propriu-zise, CBRE se ocupă de administrare pentru: Sun Plaza București, cele patru centre VIVO! situate în Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanța și Pitești, Felicia Shopping Center din Iași, parcul comercial Family Center din Botoșani, ansamblul de birouri Timpuri Noi Square din București, Green Gate, Campus 6 etc.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...