CCIR: Creştere cu peste 8% a cifrei de afaceri cumulată a companiilor din Top 10

Cifra de afaceri a companiilor clasate pe primele 10 locuri în Topul Naţional al Firmelor 2019 a crescut cu 8,17%, la 178 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. 
Economica.net - lun, 14 oct. 2019, 13:51
CCIR: Creştere cu peste 8% a cifrei de afaceri cumulată a companiilor din Top 10

Astfel, comparativ cu anul anterior, numărul firmelor incluse în primele 10 poziţii a crescut de la 12.472, în 2018, la 12.603, în 2019, reprezentând o apreciere cu 1,05%.

Totodată, cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele 10 locuri este de 178,48 miliarde de euro, în creştere cu 8,17% faţă anul precedent, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 14,87 miliarde euro, însemnând o creştere procentuală de 6,98%.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menţinut constantă în 2019, faţă de anul anterior, profitul din exploatare reprezentând 8,42% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menţinere a profitabilităţii companiilor româneşti.

Topul Naţional al Firmelor 2019 prezintă cele mai performante companii din şapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit, construcţii.

Cele mai semnificative domenii, ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, sunt industria (35,43%) şi serviciile (27,94%), urmate de comerţ (20,75%), agricultură, silvicultură şi pescuit (5,1%), construcţii (4,58%), cercetare-dezvoltare şi high-tech (3,71%), turism (2,47%).

În funcţie de cifra de afaceri, comerţul are o pondere de 41,03% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (36,66%) şi servicii (11,58%).

Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industriei, cu un profit de 43,98% din profitul total şi o pondere a profitului de 10,10% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial....
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând ...
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.