1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Extern

CE a aprobat o finanţare de 95 milioane de euro pentru modernizarea unui drum de 27 de kilometri din Ungaria

Comisia Europeană a aprobat, marţi, alocarea sumei de 95 de milioane de euro de la Fondul de Coeziune pentru modernizarea unui tronson de 27 de kilometri al unui drum din apropiere de Lacul Balaton (Ungaria), informează Budapest Business Journal.

10 feb, 2016 | Agerpres

Acest tronson din drumul naţional 8 face legătura între localităţile Szekesfehervar şi Veszprem, în nord-vestul Ungariei. Drumul face parte din reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T), un proiect al Uniunii Europene ce prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval.

'Acest proiect, parte din reţeaua TEN-T, va avea un impact concret şi pozitiv asupra industriei, turismului şi calităţii vieţii oamenilor care locuiesc în zona Balaton. De asemenea, va elimina blocajele în trafic, va îmbunătăţi siguranţa rutieră şi va reduce poluarea aerului', a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

În România, proiectul autostrăzii Orăştie - Sibiu face parte din Reţeaua de Transport Trans-Europeană (TEN-T CORE), iar Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanţarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO