1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

CE a descoperit o campanie de dezinformare a unor grupări din Rusia pentru a influenţa alegerile europarlamentare

Mai multe grupări din Rusia au coordonat o campanie de dezinformare pentru a influenţa alegerile europarlamentare, conform unei analize a Comisiei Europene şi a serviciului diplomatic al UE, relatează Politico, potrivit News.ro

15 iun, 2019 | News.ro

Aceste tactici au avut ca scop subminarea legitimităţii democratice a UE şi au fost folosite subiecte controversate pentru a creşte furia publicului, conform unor dovezi obţinute de instituţii de la Bruxelles.

"Dovezile strânse arată o activitate continuă şi susţinută de dezinformare din partea unor surse din Rusia care are ca scop diminuarea prezenţei la vot şi influenţarea preferinţelor votanţilor. Au fost acoperite subiecte variate, de la contestarea legitimităţii democratice a UE până la exploatarea unor dezbateri publice pe subiecte precum imigraţia şi suveranitatea", se arată în analiză.

Recent, Kremlinul a fost suspectat de atacuri cibernetice asupra unor instituţii internaţionale de la Haga la sfârşitul lui 2018 iar oficialii occidentali suspectează Rusia că s-ar afla şi în spatele unui atac cibernetic asupra misiunii UE din Moscova, potrivit News.ro

Ca parte a "ştirilor false" răspândite în perioada alegerilor, grupările politice şi politicienii interni au folosit constant tacticile utilizate iniţial de grupările susţinute de Rusia, inclusiv prin eforturi de a controla subiectele de discuţie de pe reţelele sociale. Scopul, conform analizei UE, este promovarea unor poziţii extreme şi astfel dezbaterile naţionale să fie polarizate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO