1EUR = 4.8432 RON | Bucureşti 20 º

News

CE a retras propunerea privind eliminarea tarifelor de roaming pentru o perioadă de maximum 90 de zile

Comisia Europeană a retras o propunere controversată privind eliminarea tarifelor de roaming pentru o perioadă de maximum 90 de zile, la cererea preşedintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a cerut elaborarea unei noi propuneri, informează AFP.

09 sep, 2016 | Agerpres

Luni, Executivul comunitar a dat publicităţii liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre. Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar, în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă, a acceptat şi să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte ţări pentru a le utiliza acasă.

'Personalul Comisiei, la cererea preşedintelui Jean-Claude Juncker, a retras propunerea şi lucrează la o nouă versiune', se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar.

Potrivit unei surse europene, reacţiile negative la propunerea prezentată luni au stat la baza deciziei preşedintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker.

Decizia vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a insistat că propunerea sa nu înseamnă o renunţare la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming.

'Vreau să fiu foarte clar! Am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiţi începând din luna iunie 2017', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă.

'Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mişcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanţă. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an', a susţinut Schinas.

Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile UE de a crea o piaţă mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicaţii.

Propunerea Comisiei, care a fost retrasă, trebuia mai întâi să fie dezbătută şi aprobată de organismele de reglementare din ţările membre înainte de a fi adoptată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO