1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Ce au spus Iohannis, Dăncilă şi Barna după ce au văzut rezultatele exit-poll-urilor

Iată declaraţiile celor trei candidaţi la alegerile prezidenţiale, făcute după aflarea rezultatelor sondajelor de tip exit-poll

10 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, actualul şef al statului, a declarat că războiul cu PSD nu s-a încheiat, făcând apel la români să vină la vot şi în turul doi al scrutinului prezidenţial.El a arătat că PNL, USR PLUS, PMP şi UDMR trebuie să înceapă să lucreze împreună.

"O apreciere deosebită pentru munca depusă de noul Guvern liberal sub conducerea lui Ludovic astăzi. Şi în ţară şi în străinătate votul a decurs într-o ordine perfectă, impecabilă, dar războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem o luptă, un pas peste două săptămâni. (...) Votanţilor USR PLUS, care au susţinut astăzi un candidat foarte bun, le amintesc ce avem în comun - credinţa că statul de drept şi bunul european sunt pilonii dezvoltării României pe termen lung şi îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Celor de la PMP le spun: veniţi la vot. Acum putem împreună să facem România educată pe care şi eu mi-o doresc. Războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să lucrăm împreună, noi, PNL, USR PLUS, PMP, UDMR, care ne dorim o Românie normală. Dragi români, veniţi la vot pentru o Românie normală!", a spus Iohannis, la sediul PNL, după anunţarea exit-poll-urilor.

El a mai afirmat că înfrângerea PSD nu înseamnă că votanţii stângii vor fi ignoraţi sau uitaţi.

"Ei îşi doresc ceea ce îşi doresc toţi românii de la cei care sunt în conducerea ţării, bani publici folosiţi corect pentru şcoli, spitale, autostrăzi, pensii stabile şi instituţii în slujba cetăţeanului, legi corecte şi respectate de toţi", a adăugat şeful statului.

Dăncilă: Votul dat astăzi ne ajută să continuăm campania electorală

Votul dat duminică ajută PSD să continue campania electorală şi să demonstreze ceea ce vrea să facă pentru români, a declarat preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, care, potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, s-ar calificat în turul doi al alegerile prezidenţiale, după Klaus Iohannis.

"Vreau să acordăm o atenţie deosebită proceselor verbale pentru a avea un rezultat exact mâine. (...) Am arătat că suntem alături de români şi sperăm ca în următoarele două săptămâni cât mai mulţi români să ni se alăture, chiar cei care au avut o altă alternativă, care au acordat votul altor candidaţi, sper să vină alături de noi. (...) Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic", a afirmat Dăncilă la sediul central al PSD.

Dan Barna: Sunt optimist; rezultatul nu este al exit-poll-urilor, ci al numărării voturilor

Bucureşti, 10 nov /Agerpres/ - Candidatul USR PLUS, Dan Barna, se declară optimist cu privire la rezultatul votului de duminică de la alegerile prezidenţiale şi afirmă că scorul final nu îl dau exit-poll-urile, ci "numărarea voturilor".

"Am văzut rezultatele exit-poll-urilor, sunt rezultate care ne încurajează, rămânem pozitivi şi încrezători", a afirmat Dan Barna, la sediul USR, după anunţarea exit-poll-urilor, care îl situau pe poziţia a treia.

Barna a mulţumit diasporei, menţionând că s-a înregistrat "un record istoric" în străinătate în privinţa prezenţei, fapt ce "dă încredere şi speranţă".

"Delegaţii din secţii să fie atenţi la numărătoare. (...) Este important să fie numărat fiecare vot. Rezultatul nu este acela al exit-poll-urilor, rezultatul este acela al numărării voturilor", a punctat Barna.

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES, candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 38,7% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 22%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 16,1%.

Exit-poll-ul realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde arată că Iohannis a obţinut 39%, Dăncilă - 22,5%, iar Barna - 16,4%.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO