1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Economie

Ce autostrăzi vor fi finalizate anul acesta

Anul 2014 va fi cel mai sărac în materie de deschideri de autostrăzi, doar 60 de kilometri noi urmând să fie introduşi în circulaţie, după ultimele estimări ale Companiei de Drumuri, respectiv 38,8 km pe Nădlac-Arad şi alţi 22 km pe Orăştie-Sibiu.

20 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Autostrada Nădlac-Arad este poarta de intrare în ţară dinspre vestul Europei şi poate fi considerată o „carte de vizită“ pentru România şi pentru restul infrastructurii rutiere. În 2012 şi 2013, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractele pentru construcţia celor două loturi în care este împărţită autostrada, Nădlac-Pecica şi, respectiv, Pecica-Arad.


Primul tronson, Nădlac-Pecica, era construit iniţial de firma Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache (aflat în prezent în arest preventiv), însă CNADNR a reziliat contractul în 2012 din cauza progresului redus al construcţiei, dar şi a unei suspiciuni de fraudă privind modul de atribuire. Ulterior, contractul a fost câştigat de italienii de la Astaldi alături de nemţii de la Max Boegl, care ar trebui să livreze tronsonul în toamnă.

 

Mai multe, pe ZF.RO

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO