1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Ce capitale caută cel mai mult turiştii şi care sunt preţurile plătite pentru o noapte de cazare

Potrivit motorului de căutare momondo.ro, cele mai căutate capitale de turiști sunt Londra, Paris și Amsterdam. Momondo a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt cele care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare, iar Bucureștiul se află pe locul 28 în Europa și 61 la nivel mondial.


22 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Trăsătura specifică a orașelor care primesc mulți vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație.

Cele mai solicitate capitale din lume

Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam.

Orașele europene domină clasamentul, ocupând primele șapte poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului.

Între capitalele țărilor europene București ocupă locul 28, sub oarașe precum Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Primele 10 poziții din clasamentul țărilor atractive de pe mapamond:

Capitala

Media prețurilor pentru o noapte de cazare

Londra

182 euro

Paris

166 euro

Amsterdam

189 euro

Roma

104 euro

Berlin

112 euro

Madrid

116 euro

Praga

112 euro

Tokyo

143 euro

Copenhaga

194 euro

Bangkok

  94 euro

Capitalele cu cele mai mici prețuri pentru cazare

Turiștii sunt atrași și de prețurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia).

Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chișinău (64 euro/noapte).

Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 euro, astfel țara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77,5 euro/noapte).

Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau - Bahamas (337 euro/noapte) și Victoria - Seychelles (279 euro/noapte).

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO