1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

CE cere României să garanteze că dimensiunile fraudei cu fonduri UE de la Suceava sunt pe deplin cunoscute

Comisia Europeană (CE) salută faptul că autorităţile române au identificat presupusa fraudă cu fonduri UE pentru agricultură din regiunea Suceava şi că s-au luat măsurile necesare în mod rapid şi eficient, solicitându-le acestora să facă tot ce este necesar pentru a garanta că dimensiunile acestei fraude sunt pe deplin cunoscute, informează joi un comunicat dat publicităţii de Reprezentanţa CE la Bucureşti.

05 iun, 2014 | Agerpres

În comunicat este citat Roger Waite, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, şi se menţionează că declaraţia sa vine în urma articolelor din presa românească potrivit cărora Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să acţioneze în legătură cu afirmaţiile privind utilizarea frauduloasă a fondurilor europene pentru agricultură în regiunea Suceava.

'Salutăm faptul că autorităţile române au identificat presupusa fraudă şi s-au luat măsurile necesare în mod rapid şi eficient. Autorităţile române trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a garanta că dimensiunile acestei fraude sunt pe deplin cunoscute şi pentru a recupera fondurile care au fost acordate în mod incorect', afirmă Roger Waite, citat în comunicat.

'Este important să existe toate garanţiile că sunt protejate interesele financiare ale Uniunii Europene şi contribuabililor săi. Acest lucru este important pentru agricultori şi societate în toate statele membre, inclusiv, desigur, România. Autorităţile române sunt chemate să garanteze că buna gestionare a fondurilor UE, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Plăţi, se face în deplină siguranţă şi să ia toate măsurile necesare în acest sens', adaugă purtătorul de cuvânt.

Joi dimineaţă, procurorii DNA Suceava au dispus reţinerea lui Gheorghe Dorel Benu, director general în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, în forma continuată şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi Delia Moldoveanu, director executiv adjunct APIA Centrul Judeţean Suceava, pentru acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiei, în forma continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în forma continuată, dare de mita şi omisiunea sesizării, şi Neculai Toma, medic veterinar în cadrul Circumscripţiei Sanitar Veterinare Horodnic şi reprezentantul Asociaţiei Crescătorilor de Animale Horodnic, pentru înşelăciune, în formă continuată, şi tentativă la această infracţiune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi instigare la fals în declaraţii, în formă continuată.

Cei doi au fost eliberaţi joi seara, după ce le-au expirat ordonanţele de reţinere.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO