1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Extern

CE consideră "pozitiv" potenţialul obiectiv al Germaniei de a primi 200.000 de refugiaţi pe an

Comisia Europeană a calificat luni drept 'pozitivă' perspectiva ca Germania să primească 200.000 de refugiaţi pe an, fără a se pronunţa asupra legalităţii unei cifre prezentate ca un plafon în cadrul familiei politice a cancelarului Angela Merkel, potrivit AFP.

09 oct, 2017 | Agerpres

Acest obiectiv de plafon anual de primire a fost menţionat într-un proiect de compromis încheiat duminică între Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de Merkel şi aliatul său bavarez CSU.

'La modul general, putem spune că executivul (european) consideră ca fiind pozitiv faptul că o ţară care a primit deja peste un milion de refugiaţi se arată dispusă să primească încă 200.000 pe an', a reacţionat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas, întrebat de presă în legătură cu acest plan.

Întrebat despre legalitatea unei astfel de cifre limită, Comisia nu s-a pronunţat.

'Nu este încă o decizie guvernamentală', a spus Schinas, refuzând să meargă 'mai departe în acest stadiu'.

'Din moment ce acest lucru face parte din pregătirile în vederea formării unei coaliţii în Germania şi nu este încă o politică guvernamentală, nu putem facem prea multe comentarii', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cancelarul german este în discuţii pentru formarea unei coaliţii. CSU, care denunţă de doi ani decizia Angelei Merkel de a permite intrarea în ţară a peste un milion de solicitanţi de azil în 2015 şi 2016, a cerut o limită din partea cancelarului pentru a putea participa la viitorul guvern.

Schinas a reamintit luni că executivul comunitar şi preşedintele său Jean-Claude Juncker au salutat în mai multe rânduri 'rolul de prim-plan jucat de Germania în gestionarea crizei refugiaţilor şi în conceperea unei abordări europene comune privind migraţia'

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO