Ce cumpără Vodafone: cum a evoluat în prima jumătate a anului numărul de clienţi ai UPC România

UPC România a menţinut, în prima parte a anului, tendinţa pozitivă a bazei de clienţi pe segmentele de cablu digital, internet broadband şi telefonie fixă. Operaţiunile companiei vor fi preluate, anul viitor, de Vodafone, şi vor deveni astfel fundaţia business-ului de comunicaţii fixe pentru clienţi rezidenţiali ai operatorului britanic. 
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 19:08
Ce cumpără Vodafone: cum a evoluat în prima jumătate a anului numărul de clienţi ai UPC România

Astfel, pe segmetul de telefonie fixă, numărul abonaţilor se situa la finele lunii iunie la 557.300 de clienţi, în urcare faţă de 31 decembrie 2017, când numărul acestora era de 535.400. Dacă analizăm iunie 2018 versus iunie 2017, acest segment a adus o contribuţie semnificativă la rezultatele pozitive ale companiei, cu un avans de 10,8%.

Serviciile de acces la internet au avansat, de asemenea, cu 589.800 de abonaţi înregistraţi în prima jumătate a anului, faţă de 581.700 la finele anului trecut şi 553.700 în iunie anul trecut (un plus de 6,5%).

Televiziunea digitală prin cablu continuă să aducă UPC România clienţi noi, compania reuşind să atragă un număr de 685.800 de abonaţi, cu 12.600 în plus faţă de 31 decembrie 2017. Faţă de iunie 2017, creşterea este de 10%. Televiziunea analogică a numărat 245.800 de abonamente, singurul serviciu care a înregistrat o scădere faţă de finele anului trecut, când erau 260.700 de abonaţi, dar şi faţă de iunie 2017, când erau 254.100 de abonaţi.

Cifrele pentru Focus Sat, operatorul de televiziune prin satelit al UPC, nu au fost comunicate de către operator.

Vodafone a anunțat, in luna mai, că va prelua operaţiunile din Germania, România, Ungaria şi Cehia ale gigantului american de cablu Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone, într-o tranzacţie de 19 miliarde de euro. Printre companiile cumpărate de Vodafone se numără şi UPC România. Tranzacţia ar crea, în România, un operator convergent fix-mobil cu peste 11 milioane de clienţi şi o cifră de afaceri anuală de aproape 900 de milioane de euro, însă nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Compania britanică are în plan lansarea unor pachete convergente fix-mobil.
Pachetele convergente fix-mobil reprezintă un set de servicii de telefonie mobilă, telefonie fixă, internet mobil, internet fix şi televiziune. Ofertele convergente fix-mobil se adresează în principal consumatorilor interesaţi să-şi simplifice relaţia cu furnizorii de servicii de comunicaţii având principalul rol de a creea discounturi pentru consumator.

Acordul dintre cele două companii va fi înaintat Comisiei Europene spre avizare, acestea anticipând că vor obţine aprobarea UE până la jumătatea anului viitor.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România după numărul de clienti, dar singurul care nu poate încă oferi abonamente convergente fix-mobil pentru clienții rezidențiali. UPC România este cel mai mare furnizor exclusiv de servicii de comunicații fixe.

Situația este aceeași și în celelalte țări unde operațiunile Liberty Global vor fi preluate de Vodafone: afacerile celor doi operatori sunt complementare.
Dacă tranzacţia va primi aprobarea Comisiei Europene şi a guvernelor naţionale şi va fi finalizată, Liberty Global va rămâne, totuşi, unul dintre principalii operatori de cablu din Europa, prin operaţiunile din Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Elveţia, Polonia şi Slovacia. Totodată, grupul american deţine 50% din joint-venture-ul din Olanda cu Vodafone, proiectul-pilot al tranzacției pan-europene de 19 miliarde de euro.

După combinarea operațiunilor din Olanda sub brandul VodafoneZiggo, companiile au reușit să atragă mai mulți clienți datorită prețurilor mai atractive și ofertelor simplificate.

Compania creată în România în urma tranzactiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România („revenue generating unit”, RGU). Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...