CE este favorabilă unei modificări a structurii troicii, dar deocamdată nu are alternativă

Comisia Europeană are o atitudine favorabilă faţă de ideea modificării structurii troicii UE - FMI - BCE, însă, deocamdată, nu are o nouă variantă care să-i înlocuiască pe reprezentanţii creditorilor Greciei, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, transmite AFP.
Economica.net - lun, 02 feb. 2015, 16:19
CE este favorabilă unei modificări a structurii troicii, dar deocamdată nu are alternativă

Creată în luna mai 2010, troika reuneşte resursele Uniunii Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Centrale Europene, iar sarcina experţilor săi este să se asigure că Grecia respectă reformele incluse în programul său de asistenţă internaţională.

Potrivit unui articol publicat luni în cotidianul german Handelsblatt, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vrea să reformeze activitatea troicii şi intenţionează să găsească rapid o soluţie alternativă.

Rugat să comenteze informaţiile din presă, purtătorul de cuvânt al lui Juncker, Margaritis Schinas, a spus că poate doar ‘reitera’ ceea ce preşedintele CE a declarat în luna iulie a anului trecut.

‘Ar trebui să o putem înlocui (troika – n. r.) cu o structură mai legitimă din punct de vedere democratic’, a declarat Juncker, în timpul campaniei pentru alegerile europene din 2014.

Schinas a precizat că ‘nu avem o nouă structură, o nouă formulă în ceea ce priveşte troika’, adăugând că orice decizie referitoare la programul de asistenţă convenit cu Grecia va avea nevoie de aprobarea tuturor celor 19 state membre din zona euro.

Fondul Monetar Internaţional a ridicat deja semne de întrebare cu privire la misiunea troicii într-un raport care datează din luna iunie 2013, în care susţine că nu există o diviziune clară a muncii, iar partenerilor europeni le lipsesc experienţa şi capacităţile necesare pentru gestionarea unor ample programe de asistenţă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...