CE vrea să ofere ajutoare pentru reconversia angajaţilor uzinei Ford Genk din Belgia

Comisia Europeană este pregătită să analizeze împreună cu autorităţile belgiene diferite instrumente financiare care ar putea ajuta la reconversia angajaţilor uzinei Ford Genk din Belgia, care va fi închisă până la sfârşitul anului 2014, transmite AFP.
Economica.net - vin, 26 oct. 2012, 14:18
CE vrea să ofere ajutoare pentru reconversia angajaţilor uzinei Ford Genk din Belgia

 

Ford a provocat miercuri un „cutremur” în Belgia, anunţând intenţia de a închide uzina Genk situată în Flandra (nordul ţării), măsură care va duce la desfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă, în mod direct şi indirect. La uzina Genk lucrează 4.300 de angajaţi.

Premierul belgian Elio Di Rupo şi şeful guvernului din Flandra, Kris Peeters, au indicat că speră la un ajutor din partea Uniunii Europene.

„Comisia Europeană este pregătită să discute cu autorităţile belgiene despre ajutoarele care pot fi accesibile prin intermediul fondurilor europene de ajustare şi globalizare”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al CE, Jonathan Todd.

Aceste fonduri, care anual pot ajunge la 500 de milioane de euro, sunt destinate reconversiei profesionale a angajaţilor afectaţi de consecinţele globalizării.

Todd a subliniat că una dintre problemele cu care se confruntă industria auto europeană este creşterea ofertei de maşini provenită din afara Europei.

Comisia Europeană a respins luni o cerere a Franţei pentru punerea sub supraveghere a importurilor de vehicule din Coreea de Sud, cinsiderând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale.

Comisarul pentru Industrie, Antonio Tajani, urmează să prezinte pe 8 noiembrie un plan de acţiune în favoarea unei industrii de automobile competitivă şi durabilă în Europa”, numit Cars 2020.

Acest plan are rolul să răspundă problemelor ridicate de situaţii precum cea a Ford Genk, a arătat un alt purtător de cuvânt al CE, Olivier Bailly.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...