Ce faci cu un euro pe Coasta de Azur

O vacanţă pe Riviera Franceză nu înseamnă numai stat la soare şi baie în mare. Şi ce dacă pe renumita Coastă de Azur miliardarii lumii au vile impunătoare? Asta nu înseamnă că transportul între oraşe trebuie să fie neapărat scump.
Andrada Ghira - sâm, 06 oct. 2012, 15:56
Ce faci cu un euro pe Coasta de Azur

Consiliul general al departamentului Alpes-Maritime a creat cu ani urmă o reţea de transport între oraşele din regiune. Lignes d’Azur, cum a fost numită, cuprinde reţeaua urbană a oraşului Nisa, dar şi reţeaua transportului din departament şi asigură 75% din transportul din regiune, fără a fi inclus şi transportul cu trenul. Zilnic, 650 de autobuze circulă între importantele oraşe, precum Antibes, Cannes, Grasse, Monte Carlo, Menton şi transportă 250.000 de pasageri.

Cât costă o călătorie între Nisa şi Cannes, de exemplu? Sau între Nisa şi Grasse? Ori între Antibes şi Monaco? Răspunsul: 1 euro. Atât au de plătit turiştii care vizitează oraşele şi orăşelele de pe Coasta de Azur, fie că sunt cazaţi la Nisa, la Cannes sau la Monaco.

Dacă nu aţi tipărit orarul autobuzelor de pe website-ul companiei de transport, care se găseste aici, atunci puteţi trece pe la birourile de turism din oraşe, unde vi se va da un pliant cu orarul, staţiile, dar şi o hartă unde angajatul oficiului vă va indica staţia cea mai apropiată de locul de plecare.

Ce poţi viziţa în şase zile

Puteţi alege o cazare în oraşul Nisa. Este situat la 20 de kilometri de aeroport, iar seara va fi plăcută o plimbare pe Promenade des Anglais. În plus, centrul istoric al oraşului este plin de viaţă, nu doar noaptea, ci şi ziua. Spre exemplu, ziua, pe Cours Saleya, pieţarii şi anticarii îşi amplasează tarabele, iar seara resaurantele de lapartenrul cladirilor îşi scot terasele la agăţat turişti dornici să guste din specialităţile locale.

Un prim oraş, care nu trebuie ratat este Èze, o mică cetate medievală, construită pe o stâncă, şi de unde se poate admira Marea Mediterană. O grădină cu plante exotice se poate vizita pentru 6 euro/adul şi 3 euro/copil. Iar după ce v-aţi plimbat pe micile străduţe pietruite, puteţi vizita uzina Fragonard, unde se produc parfumuri, produse cosmetice şi săpunuri. La finalul turului, ghidul vă va prezenta oferta de parfumuri şi preţuri. Aici deţin vile staruri precum Bono de la U2, Tina Turner, Roger Moore, dar şi sora prinţului Albert de Monaco.

Dacă doriţi, de aici puteţi merge la Monaco, unde nu trebuie ratat Cazinoul Monte Carlo. Aici veţi vedea o mulţime de maşini scumpe. Şi mai aveţi timp şi de câteva ore de stat la soare pe o cochetă plajă cu pietre mărunte, dar şi de o plimbare prin Grădina Japoneză.

Tot în apropierede Nisa se află Villefranche-sur-Mer. În micul golf de aici veţi vedea impunătoare vase de croazieră. Motivul? Aici se găseşte unul dintre cele mai adânci porturi naturale din Marea Mediterană, ceea ce oferă condiţii de siguranţă pentru ancorarea navelor. Tot de aici, se vede Cap Ferat, al doilea cel mai scump loc din Europa, când vine vorba de proprietăţi imobiliare, după Monaco. Preţul pe metru pătrat aici este de 4.800 de dolari.

Antibes şi Cannes sunt  alt oraşe care trebuie vizitate şi unde se poate face plajă, iar la Grasse se pot vizita mai multe muzee, unde intrarea este liberă. Un singur drum cu autobuzele spre aceste oraşe costă 1 euro, indiferent de staţia la care veţi coborî. În schimb, dacă veţi dori să ajungeţi şi la St. Tropez, vă recomandăm să luaţi vaporul, deşi preţul este mai mare: 60 de euro/persoană pentru o călătorie dus-întors, iar până acolo se fac 2 ore şi jumătate. Dacă nu alegeţi vaporul, va trebui ca până la St. Rapahel să luaţi trenul din Nisa, iar de acolo un autobuz. În acest caz, costul transportului ar putea fi doar cu câţiva euro mai puţin decât cel cu vaporul, însă priveliştea nu se compară şi veţi pute vedea Coasta de Azur şi Corniche d’Or  din departamentul Var, de pe mare, dar şi vila magnatului Abramovici.

 

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...