Ce facilităţi trebuie să includă un ansamblu rezidenţial upper class

Ansamblurile rezidențiale upper class au devenit tot mai căutate în ultimul an, conform analiștilor imobiliari. Maturizarea pieței rezidențiale, creșterea nivelului de trai și a pretențiilor cumpărătorilor sunt principalii factori care au condus la un interes mai mare pentru segmentul premium. Dincolo de finisajele de lux, criteriul vedetă al ansamblurilor upper class îl reprezintă facilitățile tot mai complexe. De la spații verzi ample la servicii de concierge, acestea conturează un standard de locuire select, la care aspiră tot mai mulți români. Cei care își doresc o calitate a locuirii superioară au însă opțiuni reduse, oferta pe segmentul premium și de lux fiind încă mică raportată la nivelul pieței.
Economica.net - mie, 10 feb. 2021, 08:00
Ce facilităţi trebuie să includă un ansamblu rezidenţial upper class

Piața rezidențială din România se află pe un trend crescător din 2014 până în prezent, atât din punctul de vedere al ofertei, cât și al prețurilor. În București-Ilfov, principalul pol de dezvoltare rezidențială din țară, se construiesc anual zeci de mii de locuințe. Potrivit datelor ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) centralizate de SVN România, anul trecut s-au finalizat peste 16.000 de unități rezidențiale doar în București și împrejurimi, în creștere cu circa 8% față de anul precedent.

Din oferta de locuințe noi existentă pe piața din București în 2020, oferta majoritară este adresată segmentului mass-market, în proporție de 55,5%, urmată de segmentul middle market, care deține 42% din noua ofertă, conform unei analize SVN. Locuințele de pe aceste două segmente sunt amplasate la marginea orașului și în zonele semicentrale.

Oferta de locuințe premium și de lux deține doar 2,5% din total, în ciuda faptului că a cunoscut o creștere de aproximativ 1% într-un an. Potrivit unor statistici recente, anul trecut, segmentul premium și de lux a înregistrat un record, cu aproape 500 de noi locuințe livrate. Anual, piața rezidențială premium și de lux din București atrage tranzacții de peste 250 de milioane de euro. Majorarea ofertei pe acest segment vine ca răspuns la creșterea pretențiilor cumpărătorilor, care își doresc mai mult confort atât în locuință, cât și în afara acesteia, dar și ca răspuns la creșterea anuală a nivelului de trai din România. Locuințele premium și de lux oferă un standard de locuire superior, fiind amplasate în zonele centrale și de nord ale orașului și având arhitectură deosebită, finisaje de calitate ridicată și un plus de facilități. Cumpărătorii care se orientează către astfel de locuințe acordă o importanță deosebită calității locuirii și timpului petrecut acasă.

Pentru a răspunde criteriilor tot mai complexe ale cumpărătorilor din segmentul upper class, Impact Developer & Contractor propune un concept de locuire unic în zona de nord a Capitalei, în ansamblul Luxuria Residence. Poziționat în noul pol de business al Bucureștiului, Expoziției, Luxuria Residence este primul proiect rezidențial din România construit la cele mai înalte standarde de sustenabilitate, fiind certificat BREEAM Excellent. Modern şi exclusivist, ansamblul este conceput pentru a oferi viitorilor rezidenţi un standard de viaţă occidental, în care accentul este pus la fiecare pas pe confort, siguranţă şi apartenenţa la o comunitate selectă. Cu o arhitectură deosebită, proiectul a fost distins cu premiul Architecture Multiple Residence Romania Award, pe regiunea europeană, în cadrul prestigioasei competiții International Property Awards, ediția 2020 – 2021.

Luxuria Residence cuprinde 9 blocuri cu un total de 630 de apartamente premium, dintre care 500 sunt finalizate. Locuințele proiectului au o tipologie vastă, de la studiouri, apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, la duplex-uri și penthouse-uri, precum și apartamente cu grădină sau apartamente cu home office, care oferă rezidenților un cadru ideal pentru a-și desfășura munca de acasă. Concepute pentru a oferi un standard ridicat de calitate a vieții, acestea beneficiază de finisaje de lux, compartimentări eficiente, terase spațioase, dar și de înălțimi generoase de 2,8 – 3 m.

Finisajele de lux ale apartamentelor sunt completate de o serie de facilități în cadrul ansamblului, menite să ofere un stil de viață select:

Spații verzi și parc natural privat
Spațiile verzi sunt esențiale în cadrul unui proiect rezidențial, în special în cazul ansamblurilor rezidențiale poziționate în zone aflate în plină dezvoltare. Lipsa suprafețelor verzi este o problemă reală a mediului urban bucureștean, motiv pentru care cumpărătorii se orientează către proiecte rezidențiale care includ spații verzi ample. Pentru a le oferi rezidenților un mediu de locuire cât mai sănătos, în Luxuria Residence s-a acordat o atenție deosebită spațiilor verzi și soluțiilor de peisagistică. În interiorul ansamblului este amenajată o suprafață de aproape 10.000 mp de spații verzi, circa 43% din suprafața totală a terenului pe care este dezvoltat proiectul. Rezidenții se pot bucura în orice anotimp de un parc de 2.500 de mp, care acomodează grădini japoneze, mobilier urban și fântână arteziană. Conceptul de peisagistică unicat este menit să ofere mereu o oază de recreere în natură și în același timp să creeze o armonie vizuală în cadrul condominiului.

Centru de fitness cu instructor
În Luxuria Residence, stilul de viață sănătos la care aspiră cumpărătorii segmentului upper class este susținut la cele mai înalte standarde. În ansamblu se află un centru de fitness modern, cu echipamente de ultimă generație și instructor profesionist. Centrul de fitness este deschis zilnic, cu acces exclusiv pentru rezidenți.

Lounge pentru relaxare, socializare sau întâlniri de business
O facilitate selectă oferită în cadrul ansamblului este lounge-ul dedicat rezidenților, disponibil 24/7. Cu o suprafață de 200 mp și un design rafinat, acesta este gândit ca un spațiu de relaxare și socializare pentru membrii Luxuria, astfel favorizând dezvoltarea unei comunități unite. Lounge-ul este dotat cu o zonă de mini-bar, fiind locul perfect pentru a savura o cafea în compania altor rezidenți și pentru remote work sau întâlniri de afaceri.

Servicii de concierge
Cu obiectivul de a ridica standardul de locuire la nivel occidental, Impact Developer & Contractor a implementat servicii de concierge în cadrul Luxuria Residence, asigurate de o echipă dedicată tuturor rezidenților, pentru a le oferi acestora mai mult timp de calitate.

Locuri de joacă pentru copii
Pentru familiile cu copii a devenit o prioritate existența unor locuri de joacă securizate în cadrul complexului. Luxuria Residence beneficiază de un spațiu de joacă organizat pe grupe de vârstă și amenajat cu echipamente de cea mai bună calitate, într-un stil atractiv pentru cei mici.

Facilitățile existente în Luxuria Residence sunt completate de o gamă complexă de servicii, necesare unei comunități selecte. Toate punctele de acces către locuințe sunt securizate, ansamblul beneficiind de pază și supraveghere video. Atât spațiile verzi, cât și toate spațiile comune din cadrul condominiului sunt permanent întreținute, iar rezidenții pot apela oricând la personalul de la recepția disponibilă 24/7, chiar și pentru intervenții tehnice, în intervalul orar 7:00 – 21:00.

Te-ar mai putea interesa și
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Totodată, accesarea laptopurilor, a......
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...