Ce-și doresc turiştii români de la patronii hotelurilor şi pensiunilor din ţară

Turiștii români își doresc camere de hotel cât mai spațioase, curate și cu personal instruit și amabil, potrivit unui stidiu realizat de hotelguru.ro. 
Economica.net - lun, 14 oct. 2019, 10:30
Ce-și doresc turiştii români de la patronii hotelurilor şi pensiunilor din ţară

Începutul toamnei a adus noi informații despre preferințele turiștilor români, 41,8% au ales să meargă la munte, 33,9% au ales litoralul, 10,9% au optat pentru zonele rurale (Maramureș, Transilvania, Bucovina), iar 4,5% dintre turiști au ales drept destinație de vacanță Delta Dunării. Dintre cei intervievați, 44,8% preferă o vacanță de o săptămână, 42% aleg escapadele de weekend și doar 13,2% dintre respondenți aleg să colinde țara mai mult de o săptămână. 

Pentru că fiecare vacanță implică cheltuieli pe cazare, bugetul alocat cazării este foarte important. În acest sens, 54,6% dintre respondenții chestionarului HotelGuru.ro au cheltuit între 100-200 de lei pe noapte/persoană, 30,6% între 200 și 300 de lei pe noapte, iar 15,4% dintre turiști au ales să cheltuiască peste 300 de lei/noapte.

Un sfert din rezervări au fost achitate prin vouchere de vacanță

Dintre cei chestionați, 24,5% au folosit voucherele de vacanță când au făcut rezervarea la unitatea de cazare.

În ceea ce privește tipul unității de cazare, majoritatea românilor (42,6%) se îndreaptă spre pensiuni, 37,2% aleg confortul unui hotel, 12,2% dintre turiști închiriază un apartament sau o casă de vacanță, iar restul aleg variante care să-i aducă mai aproape de natură: cort, cabană, camping sau rulotă.

Întrebați dacă sunt mulțumiți de unitățile de cazare din România, 92,1% dintre respondenți au spus că da, iar pe primul loc în criteriile de alegere a unității de cazare se află spațiul extins în cameră (30,4%), urmat de poziționarea cât mai centrală (22,1%), piscină sau spa (18%), 14,3% au ales un restaurant bun, iar 6,6% consideră că este important ca unitatea de cazare să aibă un loc de joacă pentru copii.

Deși majoritatea turiștilor sunt mulțumiți de condițiile unităților de cazare, una dintre cele mai întâlnite situații neplăcute o reprezintă curățenia: 35,5% dintre respondenți au spus că de cele mai multe ori, starea curățeniei în camere lasă de dorit. 21,6% dintre turiști se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistența serviciilor de masă afectează 18,6% dintre turiști, iar 11,5% sunt deranjați de locația unității de cazare.

Întrebați ce îmbunătățiri ar aduce unităților de cazare din România, turiștii au spus că ar investi mai mult în instruirea personalului, curățenie, servicii de calitate, dar și în locuri de joacă pentru copii.

În final, 88,3% dintre respondenți au spus că vor continua să mai plece în vacanță prin România, deoarece le place să-și descopere țara, iar 12,5% vor pleca din nou în concediu în țară pentru că nu-și permit să viziteze alte țări.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.

Te-ar mai putea interesa și
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India joacă un rol din ce în ce mai important în aprovizionarea pieţelor petroliere mondiale, cumpărând cantităţi din ce în ce mai mari de petrol rusesc ieftin pe care îl rafinează în......
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Un report de peste 3,59 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Loto 6/49 reportul ...
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de frig valabilă în toate regiunile, până vineri, ...
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel SpA a extins perioada de exclusivitate pentru negocierile cu Public Power Corp (PPC) privind potenţiala vânzare a ...