1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

CE l-a convocat pe ambasadorul turc de la Bruxelles cu privire la ameninţările lansate de preşedintele Erdogan

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) l-au convocat joi după-amiază pe ambasadorul turc de la Bruxelles pentru a da explicaţii în urma ameninţărilor lansate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a declarat în urmă cu o zi că niciun european nu va mai merge în siguranţă pe stradă dacă blocul comunitar îşi menţine atitudinea vizavi de Ankara, relatează Reuters.

23 mar, 2017 | News.ro

"Cu privire la aceste comentarii, i-am cerut delegatului turc pe lângă UE să vină la întâlnirea de astăzi a Serviciului Diplomatic European", a declarat o purtătoare de cuvânt de la Bruxelles.

Tensiuni au început să apară în relaţiile bilaterale turco-europene după ce autorităţile germane şi olandeze au anulat mai multe mitinguri pro-Erdogan, unde urmau să-şi facă prezenţa şi miniştrii turci de la Ankara.

Germania şi Olanda au explicat că mitingurile de campanie au fost anulate ca urmare a unor ameninţări de securitate, însă Erdogan nu s-a sfiit să-i acuze pe liderii celor două ţări de "practici naziste" şi a precizat că Europa se îndreaptă spre aceeaşi situaţie ca înainte de al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Erdogan a lansat miercuri o ameninţare pentru europenii din întreaga lume, precizând că aceştia nu vor mai putea să "meargă în siguranţă pe străzi" dacă îşi menţin atitudinea din ultimele săptămâni în relaţie cu Turcia.

"Dacă Europa menţine această atitudine, niciun european din această lume nu va mai merge în siguranţă pe străzi. Turcia îi cere Europei să respecte drepturile omului şi democraţia", a declarat Erdogan.

Ankara a implementat o serie de sancţiuni la nivel diplomatic, interzicând intrarea în ţară a ambasadorului olandez şi zborurile diplomatice din Olanda.

Disputa diplomatică a izbucnit după ce autorităţile olandeze au blocat aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO