Ce mâncare comandă românii de pe internet şi câţi bani plătesc în medie

Foodpanda.ro, cea mai mare platformă online cât și mobilă, folosită pentru a comanda mâncare, a înregistrat o creștere a comenzii medii zilnice, iar românii au început să plaseze chiar comenzi record. 
Economica.net - vin, 15 mai 2015, 21:02
Ce mâncare comandă românii de pe internet şi câţi bani plătesc în medie

“Comanda medie de mâncare plasată online se situează în prezent la circa 15 euro, față de 10 euro (valoarea coșului mediu din 2014), ceea ce reprezintă o creștere de 50% de la an la an”, se arată în datele furnizate de reprezentanții foodpanda.ro.

Potrivit acestora, românii aleg și combinații caudate cum ar fi sushi cu pâine, de 1 Mai s-au comandat peste 500 de mititei în București,  burgeri americani înainte și imediat după sărbatori și torturi tematice de Valentine’s Day, iar comanda record de la începutul acestui an a fost de burgeri în valoare de 1.500 de lei.

În top celor mai comandate mâncăruri a fost cea italiană (pizza, paste), orientală (shaorma, kebap etc.), românească, chinezească (noodles), americană (burgeri), iar cele mai puțin comandate feluri de mâncare au fost cele raw-vegan și sushi.

Utilizatorul fidel comandă de circa 3 ori/săptămână, atât la prânz, de cele mai multe ori de la birou, cât și seara de acasă.

”Utilizatorul fidel al platformei de food ordering comandă de cel puțin 3-4 ori pe saptămână, ocazional chiar de două ori pe zi. Ce am observat cu plăcere în cazul celor care comandă în zilele lucrătoare, este că nu o mai fac neapărat la prânz, de la birou, ci și seara, când ajung acasă. Astfel, în cazul foodpanda, prânzul nu se mai distinge ca vârf de comenzi. Practic, de câteva luni avem două momente de vârf, egale ca număr de comenzi”, declara Radu Bălaceanu, Country Manager foodpanda România.

Peste 60% din comenzi vin de pe aplicația de mobil, disponibilă pentru toate sistemele de operare smart, iar restul de 40% vin de pe desktop. Potrivit celor de la foodpanda.ro, topul orașelor unde se comandă sunt București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Procentul românilor care își plătesc online, cu cardul, mâncarea comandată de pe Internet, a crescut la 15% anul acesta, fața de 8%, media din 2014, iar peste 80% din comenzile plătite online sunt realizate de locuitorii Capitalei.

“Datele în ceea ce privește adopția plătii online sunt cumva naturale, în linie cu obiceiul de consum foodpanda la nivel național. Cei care aleg această modalitate de plată comandă în jurul prânzului, de la birou, din principalele zone cu clădiri de birouri. Sunt, în general, obișnuiți cu plata online, fiind clienții fideli ai comerțului online. Știu ce vor, plasează comanda și efectuează plata rapid”, mai declară Radu Bălăceanu.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri la cele mai importante întrebări despre formular
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri ...
Persoanele fizice care estimează că veniturile extrasalariale încasate în 2021 depăşesc plafonul de 12 salarii minime pe economie trebuie să le declare la Fisc, prin intermediul declaraţiei......
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ce va fi la rectificările bugetare
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ...
Publicarea calendarului şedinţelor BNR este un aspect de normalitate, dar majorarea inflaţiei la 3,3%  până în septembrie ...
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer & Contractor a semnat două contracte de credit ipotecar pentru investiţii imobiliare cu Libra Internet ...
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet Systems a primit aprobare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru utilizarea documentului ...