Ce mâncare comandă românii de pe internet şi câţi bani plătesc în medie

Foodpanda.ro, cea mai mare platformă online cât și mobilă, folosită pentru a comanda mâncare, a înregistrat o creștere a comenzii medii zilnice, iar românii au început să plaseze chiar comenzi record. 
Economica.net - vin, 15 mai 2015, 21:02
Ce mâncare comandă românii de pe internet şi câţi bani plătesc în medie

“Comanda medie de mâncare plasată online se situează în prezent la circa 15 euro, față de 10 euro (valoarea coșului mediu din 2014), ceea ce reprezintă o creștere de 50% de la an la an”, se arată în datele furnizate de reprezentanții foodpanda.ro.

Potrivit acestora, românii aleg și combinații caudate cum ar fi sushi cu pâine, de 1 Mai s-au comandat peste 500 de mititei în București,  burgeri americani înainte și imediat după sărbatori și torturi tematice de Valentine’s Day, iar comanda record de la începutul acestui an a fost de burgeri în valoare de 1.500 de lei.

În top celor mai comandate mâncăruri a fost cea italiană (pizza, paste), orientală (shaorma, kebap etc.), românească, chinezească (noodles), americană (burgeri), iar cele mai puțin comandate feluri de mâncare au fost cele raw-vegan și sushi.

Utilizatorul fidel comandă de circa 3 ori/săptămână, atât la prânz, de cele mai multe ori de la birou, cât și seara de acasă.

”Utilizatorul fidel al platformei de food ordering comandă de cel puțin 3-4 ori pe saptămână, ocazional chiar de două ori pe zi. Ce am observat cu plăcere în cazul celor care comandă în zilele lucrătoare, este că nu o mai fac neapărat la prânz, de la birou, ci și seara, când ajung acasă. Astfel, în cazul foodpanda, prânzul nu se mai distinge ca vârf de comenzi. Practic, de câteva luni avem două momente de vârf, egale ca număr de comenzi”, declara Radu Bălaceanu, Country Manager foodpanda România.

Peste 60% din comenzi vin de pe aplicația de mobil, disponibilă pentru toate sistemele de operare smart, iar restul de 40% vin de pe desktop. Potrivit celor de la foodpanda.ro, topul orașelor unde se comandă sunt București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Procentul românilor care își plătesc online, cu cardul, mâncarea comandată de pe Internet, a crescut la 15% anul acesta, fața de 8%, media din 2014, iar peste 80% din comenzile plătite online sunt realizate de locuitorii Capitalei.

“Datele în ceea ce privește adopția plătii online sunt cumva naturale, în linie cu obiceiul de consum foodpanda la nivel național. Cei care aleg această modalitate de plată comandă în jurul prânzului, de la birou, din principalele zone cu clădiri de birouri. Sunt, în general, obișnuiți cu plata online, fiind clienții fideli ai comerțului online. Știu ce vor, plasează comanda și efectuează plata rapid”, mai declară Radu Bălăceanu.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...