Ce mâncăruri comandă românii online

Foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare, a împlinit un an de când activează pe piața românească  și a ajuns la 250 de restaurante până la 1 septembrie, iar până la finalul acestui an estimează să ajungă la 400 de retsurante partenere. Cei de foodpanda ne-au spus și care sunt cele mai frecvente mâncăruri comandate de români. 
Economica.net - joi, 25 sept. 2014, 11:06
Ce mâncăruri comandă românii online

“Din totalul comenzilor înregistrate de platforma noastră, peste 50% dintre comenzi sunt pentru pizza, iar cel mai cumpărat produs este pizza capriciosa. Doar 15% dintre restaurantele noastre partenere sunt 100% cu preparate tradiționale românești. În totalul comenzilor de luni până vineri 65% sunt reprezentate de preparate tradiționale, iar sâmbăta și duminica ponderea crește la 75%”,  a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda.ro

În acest moment aplicația funcționează pentru locuitorii din București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Timișoara, Constanța, Ploiești, Oradea, Brașov și Arad, iar până la finalul acestui an se va mai extinde în Sibiu, Bacău și Galați.

Peste 50% dintre comenzile înregistrate de foodpanda în România sunt realizate de pe aplicația mobilă, fiind cea mai mare rată de comezi mobile înregistrate de platformă în Europa Centrală și de Est.

 „România este o țară importantă pentru noi, partenerii pe care i-am atras au fost deschiși și fascinați de toate avantajele de marketing și de vânzări de care pot beneficia din partea unui partener puternic, cu know-how relevant pe zona de online și mobile. Mai mult, consumatorii români sunt foarte activi și familiarizați cu aplicațiile mobile. România se numără printre țările cu cele mai multe comenzi foodpanda plasate de pe aplicația pentru mobil, peste jumătate din comenzile totale fiind făcute via smartphone”, declară Ralf Wenzel, Co-Fondator și CEO global foodpanda.

Potrivit acestuia, compania va continua să investească în extinderea platformei în România și în atragerea de noi restaurante, țintind cele mai populare și apreciate branduri în rândul consumatorilor.

„Obiectivul nostru principal în România, ca în oricare altă țară în care suntem prezenți, este să devenim realmente un „E-bay” al comenzilor de mâncare, iar pentru a atinge această țintă ne propunem să încheiem parteneriate cu toate restaurantele apreciate de consumatorii români până la finalul lui 2015, și să atragem o cotă de piață chiar și mai ridicată”, declară și Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Din momentul lansării pe plan global, în 2012, foodpanda/hellofood a obținut finanțări în valoare de peste 100 milioane de dolari. Recent, platforma globală de comenzi de mâncare a achiziționat concurentul Delivery Club, devenind lider pe piața rusească de comenzi de mâncare.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...