Ce masterate au vrut universităţile să organizeze în acest an, dar li s-a interzis

Economica.net vă prezintă programele de masterat pe care universităţile publice şi private din România au vrut să le organizeze în acest an universitar, dar nu au primit undă verde de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), cel mai înalt for care decide dacă programele de studii propuse de universităţi întrunesc condiţiile minime ca să poată fi acreditate, deci sigure pentru viitorii studenţi.
Cristina Şomănescu - mar, 16 iul. 2013, 21:10
Ce masterate au vrut universităţile să organizeze în acest an, dar li s-a interzis

Lista masteratelor neacreditate care au primit calificativul de „neîncredere” din partea ARACIS în acest an

Două programe de masterat ale Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti au fost evaluate de ARACIS ca fiind de neîncredere şi neacreditate, la întâlnirea Consiliului ARACIS, pe 29-30 mai 2013. Este vorba despre „Marketingul şi managementul operaţiunilor logistice” şi de „Marketingul şi managementul serviciilor”, ambele ale Facultăţii de Marketing şi Afaceri Economice Internaţionale.

Masteratul în „Fiscalitate, finanţe corporative, finanţări specializate şi riscuri” al Facultăţii de Management, Marketing în Afaceri Economice din Râmnicu-Vâlcea, care activează sub cupola Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, e neacreditat şi de neîncredere, a decis ARACIS la finele lunii mai 2013.

Două masterate ale Universităţii din Piteşti au fost evaluate de ARACIS ca fiind „neacreditate şi de neîncredere”, pe 29-30 mai 2013. E vorba despre „Comunicare-Jurnalism Sportiv” şi de „Organizare şi conducere în sport”, ambele oferite de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Masteratul în „Contabilitate, audit şi expertiză contabilă” de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Petrol – Gaze din Ploieşti este de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 27 iunie 2013.

Masteratul în „Administrarea afacerilor, audit financiar şi expertiză contabilă” de la Baia-Mare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca este de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 27 iunie 2013.

La întâlnirea Consiliului din luna mai, ARACIS nu a acreditat masteratul în „Geriatrie şi Gerontologie” al Facultăţii de Medicină de la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti, program pe care l-a evaluat ca fiind „de neîncredere”.

Programul de masterat la învăţământ cu frecvenţă „Metodologii avansate de prelucrare a informaţiei” în limba engleză organizat de Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Piteşti este de neîncredere, a hotărât ARACIS pe 29-30 mai 2013.

Universităţile nu organizează admitere în acest an pentru programale de masterat enumerate mai sus. 

Lista întocmită de ECONOMICA.NET se referă doar la programele de masterat neacreditate de ARACIS în 2013.

Te-ar mai putea interesa și
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel național,......
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...