Ce măsuri ia Flanco pentru a-şi proteja de Coronavirus cei peste 1.500 de angajaţi

Cu un număr de peste 1.500 de angajați, Flanco Retail deţine o rețea de 156 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 116 orașe ale României. Retailerul a anunţat că a luat deja unele măsurile pentru a-şi proteja personalul de infecţia cu coronavirus.
Lidia Neagu - joi, 12 mart. 2020, 19:34
Ce măsuri ia Flanco pentru a-şi proteja de Coronavirus cei peste 1.500 de angajaţi

Printre acestea se numără programul flexibil în ceea ce priveşte ora de începere, precum şi posibilitatea de a lucra de acasă pentru angajaţii din sediul central.

„Nu putem să stăm fără să facem nimic. Pe de altă parte, nu pot să spun că suntem mari specialişti în asta. Am luat o serie de măsuri care ţin de igiena de bază adică cel puţin în sediu, avem program flexibil tocmai ca să evite oamenii orele de vârf de la metrou. Colegii pot alege ora la care vin la birou, fie că este 7,8, 9, 10 sau cât vor ei. Suntem pregătiţi şi pentru lucratul de acasă”, a declarat CEO-ul FLanco, Dragoş Sărbu.

De asemenea, el a precizat că acei angajaţi care prezinte simptome de răceală, nu doar de coronavirus sunt lăsaţi să lucreze de acasă.

Atât pentru angajaţii din magazinele fizice, precum şi pentru cei din centrală, compania a crescut stocurile de de dezinfectanţi şi alte produse de igienă.

„Vom ţine aproape cu autorităţile. Am dat mesaje foarte clare în organizaţie: colegii trebuie să îşi anunţe managerul, care va lua decizia dacă respectivul coleg dacă va mai veni la program sau nu şi trebuie să îşi anunţe în mod obligatoriu medicul de familie”, a adăugat Sîrbu, la o întâlnire cu presa.

Traficul din magazinele fizice a scăzut în luna februarie cu aproximativ 12%. În ceea ce priveşte numărul comezilor online, compania susţine că aceastea se află în parametrii normali.

De asemenea, în urma unei întâlniri de ieri dintre oficialii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) și Ministrul Sănătății, Victor Costache, retailerii au susținut că vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor. Aceasta inclusiv prin redirecționarea clienților către comercianții care au magazine virtuale, fie către aplicațiile specializate.

Flanco nu este singura companie românească ce a luat măsuri pentru a-şi proteja angajaţii împotriva îmbolnăvirii cu COVID 19. Citeşte mai multe aici

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...