1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

Extern

CE, măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor ca urmare a secetei care a afectat Europa

Comisia Europeană (CE) a prezentat, joi, un pachet de măsuri suplimentare pentru a creşte resursele furajere pentru hrana animalelor, aceasta fiind una din principalele provocări cu care se confruntă în prezent fermierii europeni ca urmare a secetei, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

30 aug, 2018 | Agerpres

CE precizează că pachetul prezentat joi se adaugă măsurilor anunţate deja la începutul lunii august.

"Sunt în contact cu miniştrii din statele afectate pentru a evalua măsurile introduse. Astăzi am luat măsuri suplimentare care ar trebui să vină în sprijinul fermierilor europeni care se confruntă cu o penurie de furaje pentru animalele lor", a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Concret, noile derogări prezentate joi vizează posibilitatea ca în cazul culturilor, care în mod normal sunt semănate toamna, să fie recoltate (lucru interzis conform regulilor actuale) dacă sunt folosite la producţia de furaje. De asemenea, este avută în vedere posibilitatea de a scurta perioada de minimum opt săptămâni pentru culturile intermediare (catch crops), în ideea de a permite fermierilor să îşi semene culturile la timp după culturile intermediare. În plus, propunerea unor plăţi mai mari în avans, anunţată în urmă cu câteva săptămâni, a fost prezentată în mod oficial joi.

Propunerile prezentate joi au fost supuse aprobării statelor membre şi vor putea fi votate în zilele următoare pentru a fi adoptate în mod formal la finele lunii septembrie. Aceste măsuri se vor aplica retroactiv.

Executivul comunitar subliniază că este în contact cu toate statele membre pentru a primi informaţii actualizate cu privire la consecinţele secetei până la data de 31 august.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO