1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

CE nu este mulţumită de progresele pentru găsirea unei soluţii privind Grecia

Progresele pentru găsirea unei soluţii la problemele financiare ale Greciei nu sunt satisfăcătoare, a avertizat joi Comisia Europeană, cu o săptămână înainte ca subiectul să fie abordat de miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogrup), într-o reuniune informală, transmite DPA.

16 apr, 2015 | Agerpres

''Continuăm să lucrăm împreună cu alte instituţii şi cu autorităţile greceşti. Discuţiile sunt în desfăşurare. Totuşi, în acest stadiu, nu suntem mulţumiţi de nivelul de progres înregistrat până acum'', a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Grecia şi creditorii săi internaţionali încearcă să ajungă la un acord asupra noilor reforme, necesare pentru a debloca o tranşă de 7,2 miliarde euro din actualul program de asistenţă financiară externă.

Ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, este printre cei care nu se aşteaptă la un acord la reuniunea informală a Eurogrupului din 24 aprilie, ce va avea loc la Riga.

''Nu mă aştept să ajungem la o soluţie în următoarele săptămâni. Vom avea o reuniune a Eurogrupului la finalul săptămânii viitoare, dar nimeni nu se aşteaptă la o soluţie'', a spus Schaeuble, într-o conferinţă organizată la New York.

Negocierile cu FMI, UE şi BCE, care i-au acordat Greciei, din 2010, două programe de asistenţă în sumă totală de 240 de miliarde de euro, stagnează, dat fiind că guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras a fixat 'linii roşii' ce constau în menţinerea cheltuielilor publice la un nivel care să nu afunde şi mai mult Grecia, după şase ani de criză.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO