1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

CE: Nu va exista o nouă extindere a UE în mandatul noului executiv european, până în 2019

Din 2014 până în 2019, nu va exista o nouă extindere a Uniunii Europene (UE) în timpul activităţii noii Comisii Europene (CE), a declarat, joi, Natasha Bertaud, purtătoarea de cuvânt a noului preşedinte al executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, informează ITAR-TASS.

04 sep, 2014 | Agerpres

'Această poziţie a preşedintelui Juncker rămâne în vigoare. Noi ţări nu vor adera la UE în timpul activităţii comisiei sale. Între timp, negocierile pe marginea extinderii vor continua, în primul rând cu ţările din Balcani', a subliniat Bertaud.

La ora actuală, candidaţi la aderare în UE sunt toate statele din Balcani recunoscute de comunitatea internaţională şi care rămân în afara UE.

Bruxellesul studiază de asemenea posibilitatea desfăşurării unor asemenea negocieri cu Pristina (Kosovo), lucru imposibil la ora actuală, deoarece acest teritoriul autoproclamat nu este recunoscut de cinci dintre cele 28 de ţări membre ale UE.

Ultimul candidat oficial la aderare rămâne Turcia, însă şansele sale la aderare sunt practic egale cu zero, dat fiind opoziţia Franţei şi poziţia de blocaj din partea Republicii Cipru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO