Ce oraşe din străinătate aleg românii pentru vacanţa de Paşte – studiu vola.ro

Românii merg în vacanţe de Paşte în străinătate fie atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii, precum Roma, Atena sau Ierusalim, fie pentru shopping şi distracţie în Dubai sau Amsterdam, conform unui studiu realizat de vola.ro.
Economica.net - vin, 20 mart. 2015, 13:11
Ce oraşe din străinătate aleg românii pentru vacanţa de Paşte - studiu vola.ro

Conform datelor incluse în studiul citat, un city break de Paşte la Roma porneşte de la 337 euro de persoană şi include bilet de avion, trei nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare medicală. Atena are avantajul de a fi o destinaţie dintr-o ţară ortodoxă, prin urmare turiştii români regăsesc o parte din tradiţiile de acasă, iar costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopţi la hotel cu mic dejun şi asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro/persoană.

Totodată, pentru perioada Paştelui, creşte foarte mult cererea pentru zboruri către Tel Aviv, costul unui bilet de avion dus-întors spre această destinaţie fiind de aproximativ 200 de euro, se arată în cercetarea Vola.ro.

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi români aleg să profite de zilele libere pentru o călătorie în care să se distreze. Chiar dacă o vacanţă în Dubai costă de Paşte de la 680 euro, incluzând bilet de avion, 7 nopţi de cazare şi asigurare medicală, destinaţia este una dintre cele mai cerute de români.

O altă destinaţie solicitată de Paşte, Amsterdam, este populară, în general, printre turiştii non-conformişti şi dornici de distracţie. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro/persoană, scrie Agerpres.

Paştele scumpeşte atât city break-urile, cât şi vacanţele. De exemplu, pentru Dubai şi Amsterdam tarifele sunt cu aproape 170% mai mari decât în altă perioadă a anului. În pofida acestor scumpiri, cele două oraşe se află în topul celor mai cerute destinaţii pentru sărbătorile pascale şi înregistrează o creştere a vânzărilor de peste 35%.

Pentru a petrece Paştele în afara ţării, românii sunt dispuşi să aloce un buget mai mare decât pentru o vacanţă obişnuita, având în vedere că aproximativ 40% dintre vânzările de pachete turistice pentru Paşte se concentrează pe Roma, Atena, Dubai şi Amsterdam, unde preţul mediu de achiziţie al unui pachet este de 470 euro.

Cu toate acestea, există variante pentru un buget mai redus, pornind de la 191 euro/persoană. La această sumă se poate petrece Paştele la Milano având în pachet bilet de avion, 3 nopţi de cazare la hotel de 3 stele şi asigurare medicală. Altfel, pentru preţuri de până în 250 euro/persoană se pot petrece sărbătorile pascale în Budapesta, Berlin, Dublin sau Bruxelles, precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024. Trei modele „made in Romania” sunt în......
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 ...
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul ...