Ce proiect începe Skanska după vânzarea Campus 6.2 și Campus 6.3? La rând sunt Equilibrium 2 și Campus 6.4

După vânzarea clădirilor de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 cu 97 de milioane de euro către investitorul austriac S Immo, care deține mall-ul Sun Plaza din sudul Bucureștiului și clădirea office The Mark de pe Calea Griviței, Skanska va termina în primăvara anului viitor Campus 6.3 și apoi va alege între mai multe opțiuni de investiții. Cea de-a patra clădire a Campus 6, Campus 6.4 sau a doua clădire a Equilibrium. Compania cu capital suedez mai are și opțiunea începerii dezvoltării proiectului office programat pe terenul de 26.200 mp cumpărat de la canadianul Michael Topolinski, anul trecut, cu circa 23 de milioane de euro.
Răzvan Zamfir - mar, 15 dec. 2020, 19:25
Ce proiect începe Skanska după vânzarea Campus 6.2 și Campus 6.3? La rând sunt Equilibrium 2 și Campus 6.4

Așadar, Skanska are de ales între proiectele pe care va începe să le dezvolte, dar pare a fi cel mai aproape de startul lucrărilor la Equilibrium 2, cea de-a doua clădire a Equilibrium, proiect de birouri care încă nu a fost scos la vânzare. De altfel, pentru cea de-a doua fază a proiectului, dezvoltatorul a afirmat că analizează demararea lucrărilor, în funcţie de condiţiile din piaţă.

Potrivit unor surse din piață, Skanska are programată începerea construcției Equilibrum 2, dar contextul pandemiei de coronavirus, care continuă să afecteze Europa, ar putea crea probleme, la fel cum s-ar putea întâmpla și în cazul proiectul e care-l va dezvolta pe jumătate din terenul de 26.200 mp de la Textile Dacia.

Citește și: Fondul locativ a crescut cu peste un milion de locuințe în ultimii 30 de ani

„Achiziția de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplinește toate criteriile pe care le urmărim în acest proces și, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenți în trei submarket-uri diferite din capitală”, spunea la momentul achiziției Aurelia Luca, , Vicepreședinte Executiv al Operațiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona Bucureștii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferențiază acest concept pe piață este mixul unic între designul scandinav, inovația și soluțiile sustenabile.

De asemenea, pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătrați, InteRo Property Development va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele șapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

Citește și: Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui premier

În fine, Skanska mai are în așteptare și dezvoltarea Campus 6.4, clădire de birouri de circa 21.000 mp, ultima din proiectul Campus 6, care ar putea să înceapă construcția în 2021 sau 2022.

În ceea ce privește tranzacție pentru Campus 6.2 și Campus 6.3 este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existență pe piața locală, iar caracteristicile unice ale proiectului transformă Campus 6 într-o destinație care atrage clienți din variate domenii.

“Vânzarea celor două clădiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacții din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacție pentru Skanska, pe piața locală și prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 și 6.3 am început seria acestora împreună cu Microsoft și Société Générale European Business Services și continuăm acum cu S IMMO AG. Să avem apoape de noi astfel de companii ca parteneri de business ne face extrem de mândri și ne dă o energie tare bună în a ne menține ritmul sustenabil de dezvoltare a businessului, în România. Mulțumesc întregii echipe de proiect și colegilor implicați în această tranzacție pentru că întotdeauna fac “posibilul” din ceea ce câteodată pare foarte greu de realizat”, a declarat Aurelia Luca.

Te-ar mai putea interesa și
Raed Arafat: Persoanele fără certificat verde pot ieși din casă în orele de interdicție cu declarație pe proprie răspundere
Raed Arafat: Persoanele fără certificat verde pot ieși din casă în orele de interdicție cu declarație pe proprie răspundere
Raed Arafat a anunțat astăzi, în conferința CNCCI că „intrarea la «food court» sau restaurantele din mall-uri se poate face doar cu certificat verde....
Nicuşor Dan: PMB, datorie de 300 de milioane de lei către Termoenergetica – 200 de milioane, achitate în 45 de zile
Nicuşor Dan: PMB, datorie de 300 de milioane de lei către Termoenergetica – 200 de milioane, achitate în 45 de zile
 Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că datoria Municipalităţii către Termoenergetica este în ...
Mugur Isărescu: Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate
Mugur Isărescu: Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate
Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale ...
Euro creşte uşor şi se apropie de maximul istoric în faţa leului – curs BNR vineri, 24.09.2021
Euro creşte uşor şi se apropie de maximul istoric în faţa leului – curs BNR vineri, 24.09.2021
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,9491 lei/euro, 4,2167 lei/dolar, 5,7803 lei/liră ...