Ce proiecte sunt pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni, miercuri, de la ora 11.00, într-o şedinţă ordinară, printre proiectele pe care urmează să le dezbată figurând acordul pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului Bucureşti; posibilitatea închirierii unor apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale şi acordarea unui stimulent de 500 de lei lunar pentru integrarea socială a persoanelor cu handicap. Un alt punct de pe ordinea de zi prevede majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET. Primăria Capitalei a dat asigurări, vineri, că majorarea de peste 30% solicitată de RADET nu va afecta consumatorii casnici.
Economica.net - mie, 30 aug. 2017, 05:17
Ce proiecte sunt pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

Astfel, în baza unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii ar putea fi demarate procedurile pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului Bucureşti. Proiectul prevede întocmirea documentaţiei tehnice în vederea evidenţierii datelor preliminare necesare implementării obiectivului.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează demararea procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă, pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de necesitate. Imobilele vor avea destinaţia de locuinţe sociale şi vor fi atribuite persoanelor aflate pe listele de priorităţi, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale şi de urgenţă.

Consilierii generali ai Capitalei urmează să se pronunţe şi asupra acordării unui stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, în cuantum de 500 lei/lunar. Sumele vor fi acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).

În baza unui alt proiect ar putea fi demarate studiile necesare înfiinţării şi amenajării unor facilităţi de cazare, dar şi de înhumare, pentru câini şi pisici, pe raza Capitalei. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

Totodată, două părţi din Spitalul Filantropia ar urma să treacă în administrarea Ministerului Sănătăţii în vederea amenajării Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi a Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie. Potrivit proiectului, părţile respective din imobil vor trece din domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii.

Conform unui alt proiect de hotărâre, titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti ar urma să fie conferit antrenorului Mircea Lucescu, pentru merite sportive.

Numărul de vouchere în cadrul proiectului ‘Biciclişti în Bucureşti’ urmează să fie suplimentat cu un număr maxim de 25.000. Acestea vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot.

De asemenea, CGMB va dezbate un proiect care prevede crearea unui cadru unitar de susţinere a elevilor bucureşteni cu performanţe deosebite în competiţiile interne şi internaţionale. Astfel, Primăria Capitalei va acorda premii cuprinse între 5.000-3.000 de lei pentru olimpicii internaţionali.

Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la achiziţionarea de principiu, de către Municipiul Bucureşti, a unui sistem integrat de automate de comercializare a titlurilor de călătorie (e-ticketing) pentru transportul public.

CGMB se va pronunţa şi asupra regulamentului unei campanii pentru identificarea de proiecte de interes local, PMB urmând să finanţeze 20 de proiecte iniţiate de bucureşteni.

Un alt punct de pe ordinea de zi prevede majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET. Primăria Capitalei a dat asigurări, vineri, că majorarea de peste 30% solicitată de RADET nu va afecta consumatorii casnici.

‘Precizăm că bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru apă caldă şi căldură – creşterea de preţ va fi suportată de PMB sau prin scăderea cotei de TVA la 5%, conform modificării Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006. Actualizarea preţului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai mulţi factori, printre care modificarea preţurilor de cumpărare la materiile prime şi materiale, aplicarea preţurilor diferenţiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale preţurilor la electricitate, apă sau combustibili’, a precizat PMB.

Totodată, un proiect de rectificare bugetară urmează să fie supus dezbaterii CGMB, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane lei şi majorarea sumelor destinate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti cu 27 milioane de lei.

De asemenea, proprietarii de terenuri din Bucureşti vor fi obligaţi să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi adoptat de CGMB.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta. Facebook își va schimba numele pentru a reflecta ambițiile sale ...
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat joi seara un apel la solidaritate naţională, în finalul unei şedinţe ...
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
Joe Biden a anunţat joi că a prezentat în Congres un "plan istoric" care prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru ...