CE propune ca, în cazul unei crize, controalele la graniţele interne din Schengen să fie menţinute trei ani

Controalele temporare la graniţe în zona de liberă circulaţie a Uniunii Europene ar putea fi prelungite timp de până la trei ani, în cazul unei crize, a propus miercuri Comisia Europeană, oferind o cale pentru a ţine sub control migraţia, relatează Reuters, preluată de News.ro.
Economica.net - mie, 27 sept. 2017, 17:44
CE propune ca, în cazul unei crize, controalele la graniţele interne din Schengen să fie menţinute trei ani

Propunerea, formulate de Executivul UE, vine în condiţiile în care controalele vamale din Germania, Austria, Danemarca şi Norvegia expiră. Aceasta a fost o parte din răspunsul Uniunii Europene la afluxul de migranţi din 2015, care a testat Spaţiul Schengen, scrie News.ro.

Aceste ţări trebuie să ridice controalele la frontiere până în noiembroe annul acesta, în baza unei limite de doi ani fixate în zona de liberă circulaţie.

Deşi nu face referire la cele patru ţări în mod special, planul Comisiei, dacă va fi aprobat de Guvernele UE, le va permite să menţină controalele încă un an, dacă le pot justifica.

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că ameninţarea migranţilor care vin prin Grecia şi Balcanii de Vest nu mai reprezintă o scuză validă pentur controale.

« Nici un control intern la frontiere (…) nu va mai fi posibil după noiembrie”, a spus el. „Toate statele membre menţin posibilitatea de a introduce controale la frontiere în cazul altor ameninţări la adresa securităţii interne”, a adăugat el, subliniind că aceste situaţii „trebuie să rămână excepţionale”.

Germania susţine că are nevoie de controale pentru a combate ameninţarea ISIS în Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...