1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

CE: Rata de absorbţie a fondurilor comunitare a depăşit 45% în România

Rata de absorbţie a fondurilor comunitare este de 45,6% în România, a precizat declarat vineri, la Bruxelles, Shirin Wheeler, purtător de cuvânt al comisarului pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.

06 iun, 2014 | Agerpres

'Potrivit celor mai recente evaluări ale Comisiei Europene, rata de absorbţie a fondurilor comunitare de către România este de 45,6%', a precizat pentru presa română Shirin Wheeler.

Potrivit unui document oficial al Comisiei Europene, în perioada 2014-2020, România va gestiona şase programe operaţionale în cadrul politicii de coeziune a UE: patru programe finanţate din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) şi din Fondul de coeziune şi două programe finanţate din Fondul social european (FSE), inclusiv Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor.

Pentru perioada 2014-2020, României i-au fost alocate în total aproximativ 23 miliarde euro din fondurile politicii de coeziune: 15,06 miliarde euro pentru regiunile mai puţin dezvoltate (toate cu excepţia Bucureştiului), 441,3 milioane euro pentru regiunile mai dezvoltate (Bucureşti), 6,93 miliarde euro din Fondul de coeziune, 453 milioane euro pentru cooperare teritorială europeană, 106 milioane euro pentru Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor.

Din acestea, Fondul Social European va reprezenta minimum 4,7 miliarde de euro. Cota reală va fi stabilită în funcţie de provocările specifice cu care se va confrunta ţara noastră în domeniile care intră în sfera FSE, menţionează documentul CE.

Priorităţile de investiţii aferente perioadei 2014-2020 au fost stabilite printr-un Acord de parteneriat cu Comisia Europeană.

Alocarea totală din fondurile politicii de coeziune pentru perioada 2007-2013 a fost de 19,7 miliarde de euro, subliniază documentul citat.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO