1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

CE: România trebuie să extindă interconectarea în domeniul energiei electrice

România trebuie să îşi extindă capacitatea de interconectare în domeniul electricităţii pentru o mai bună exploatare a unităţilor de generare a energiei, arată Comisia Europeană, care remarcă existenţa unui excedent de producţie pe piaţa locală, concomitent cu o capacitate redusă de exporturi, scrie Mediafax

13 oct, 2014 | Agerpres

Menţinerea capacităţii actuale de producţie a energiei electrice necesită îmbunătăţirea condiţiilor de export, se arată într-un raport al Comisiei privind progresul statelor UE în stabilirea unei pieţe energetice integrate.

De asemenea, autorităţile române trebuie să asigure transpunerea "corectă şi completă" a directivelor EU incluse în Pachetul 3 Energie, să finalizeze procesul de liberalizare a preţurilor la gaze şi electricitate şi să îmbunătăţească mediul competiţional pe segmentul de retail, potrivit documentului.

Comisia notează că liberalizarea preţurilor la energia electrică pentru consumatorii industriali a fost încheiată în decembrie 2013, în timp ce pentru consumatorii casnici procesul va fi finalizat până în decembrie 2017.

"Numărul consumatorilor care şi-au schimbat furnizorul de electricitate de la demararea procesului a crescut constant, depăşind 19.000 la finele anului trecut. Cu toate acestea, rata de transfer pe segmentul de retail rămâne foarte scăzută, de numai 0,03% la finalul anului 2012", se arată în raportul citat de Mediafax

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO