Cum ne păcăleşte Wizz Air. Creşte preţurile înainte de promoţie

Compania aeriană a anunţat că pe data de 4 septembrie preţul la biletele de avion către toate destinaţiille se reduce cu 20%. 
Andrada Ghira - mie, 04 sept. 2013, 21:03
Cum ne păcăleşte Wizz Air. Creşte preţurile înainte de promoţie

ECONOMICA.NET a analizat însă tarifele dus-întors, fără bagaj la cală, pe zece destinaţii ale Wizz Air pe parcursul a trei zile: 2, 3 şi 4 septembrie. Unde am descoperit diferenţe între preţuri, am transpus in graficele de mai jos. 

Pentru realizarea graficelor au fost luate în calcul acele destinaţii şi perioada unde s-a observat o majorare a preţului înainte de ziua cu promoţia. În celelalte cazuri analizate, tarifele sunt mai mici. 

În cazul biletelor pe ruta Bucureşti-Barcelona, în trei dintre perioadele de călătorie analizate s-a constatat că preţul la biletele de avion a fost majorat cu o zi înainte de lansarea promoţiei. În cazul unui bilet dus-întors pentru perioada 20-27 septembrie, tariful a fost mai mic cu o zi înainte de promoţie. 

Diferenţe de preţuri s-au constatat şi pe ruta Bucureşti-Bruxelles. Timp de două zile, preţul pentru un bilet dus-întors în perioada 11-18 octombrie a fost acelaşi: 238 lei. În ziua reducerilor, acelaşi bilet costa 242 lei. Un bilet pentru perioada 15-22 noiembrie costă în ziua reducerilor la fel ca şi cu o zi înainte: 258 lei, iar preţul biletului pentru perioada 27 decembrie – 3 ianuarie, a fost majorat cu o zi înainte de promoţie. 

În cazul zborurilor spre Londra şi Madrid, ECONOMICA.NET a indentificat trei, respectiv două perioade din cele 14 analizate, unde preţurile au fost majorate cu o zi înainte de promoţie. 

 

În cazul preţurilor la biletele spre Roma Ciampino, pentru perioada 20-27 septembrie, acestea au fost majorate cu o zi înainte. Pentru perioada 4-11 octombrie, s-a observat o oarecare menţinere a tarifului la acelaşi nivel: 408 lei, faţă de 410 lei în ziua promoţiei. O majorare de preţ a fost aplicată şi biletelor pentru perioada 18 – 25 octombrie, de la 238 de lei, cât era tariful pe data de 2 septembrie, la 282 lei pe data de 4 septembrie.

Pentru destinaţia Oslo, Wizz Air a mărit tarifele cu o zi înainte de promoţie pentru un bilet cu perioada de călătorie 13-20 octombrie. Astfel, cu două zile înainte de reducere, preţul a fost de 228 de lei, iar cu o zi înainte a fost majorat la 278 lei. O foarte mică reducere s-a constatat pentru un bilet în perioada 2-9 noiembrie: 16 lei.

Majorări de preţ cu o zi înainte de promoţie s-au înregistrat şi pentru destinaţia Milano Bergamo şi Dortumund

În cazul biletelor spre Dubai, tariful a fost acelaşi timp de trei zile, inclusiv cea cu promoţia: 938 lei, iar pentru perioada 29 octombrie – 5 noiembrie, tariful din ziua cu promoţia a fost mai mare decât cel verificat cu o zi înainate. 

NOTĂ: ECONOMICA.NET a monitorizat timp de trei zile – 2, 3 şi 4 septembrie, preţurile de pe platforma online wizzair.com. Au fost luate în calcul biletele cu bagaj mic în cabină, fără alte servicii suplimentare. În cazul destinaţiilor unde există două zboruri pe zi, au fost luate în calcul cele la cel mai mic preţ. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Patru antreprenori au lansat primul serviciu all-inclusive de închiriere laptopuri, tablete și telefoane pentru companii
Patru antreprenori au lansat primul serviciu all-inclusive de închiriere laptopuri, tablete și telefoane pentru companii
Patru antreprenori INKI au lansat primul serviciu all-inclusive de închiriere de dispozitive de lucru, precum laptopuri, ...
Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş – Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanţare pentru modernizare
Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş – Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanţare ...
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat marţi două contracte de finanţare pentru modernizarea ...
Dezvoltatorul Hagag a plătit avansul pentru cel mai scump teren vândut în București după 2008
Dezvoltatorul Hagag a plătit avansul pentru cel mai scump teren vândut în București după 2008
Dezvoltatorul Hagag a plătit avansul pentru cel mai scump teren vândut în București după 2008. Practic SA, companie ...