Ce salarii au miniştrii din guvernul italian

Pe site-ul executivului de la Roma (www.governo.it) au fost publicate, alături de CV-urile demnitarilor, şi declaraţiile acestora de avere. Transparenţa guvernului tehnic condus de Mario Monti este arătată în declaraţiile fiscale şi de avere, iar concluzia este cât se poate de evidentă: miniştrii, secretarii de stat şi înalţii funcţionari câştigă o mulţime de bani.
Economica.net - joi, 23 feb. 2012, 08:15
Ce salarii au miniştrii din guvernul italian

Ministrul pentru dezvoltarea economică, Corrado Passera, anul trecut, a declarat un venit brut de 3.529.602 euro, la care se adaugă proprietăţi, titluri de stat şi obligaţiuni pentru o avere estimată la 20 de milioane de euro, scrie Rador.

Minsitrul de interne, Annamaria Cancellieri, a declarat un venit brut de 183.084,35 euro, plus bunuri imobiliare de la case la terenuri, de la boxe la depozite şi la coproprietăţi, dar şi un pachet de acţiuni în valoare de 6.267 euro.

Ministrul de externe, Giulio Terzi, a declarat în 2010, 338.000 euro. În realitate, indemnizaţia bază ar fi 123.643 euro, la care se adaugă indemnizaţiile de lucru în străinătate şi recunoaşterea rolului de ambasador la Washington. În prezent, ca ministru câştigă 203.653 euro pe an.

Ministrul educaţiei, Francesco Profumo, a fost primul care a postat pe internet venitul său provenit din funcţia de la guvern: 199.778 euro venit brut.

Ministrul administraţiei publice, Filippo Patroni Griffi, câştigă în total 504.367 euro.

Ministrul administraţiei teritoriale, Fabrizio Barca, a declarat 199.778 euro.

Ministrul pentru cooperare şi integrare, Andrea Riccardi, a câştigat 199.000 euro; Riccardi, însă, pune la dispoziţie şi datele referitoare la pensia de profesor (81.154,58 euro), un depozit de titluri şi obligaţiuni de stat (130.000 euro), case şi terenuri de proprietate personală. Ministrul pentru relaţiile cu parlamentul, Dino Piero Giarda, a declarat „numai” 262.288 euro, la care însă se adaugă 501.000 euro cu valoare de acţiuni.

Ministrul turismului şi sportului, Piero Gnudi, are o declaraţie cu veniturile pe anul 2010 de 1.717.187 euro bani care, însă, explică, sunt rezultaţi din activitatea sa de consultanţă fiscală pe care o deţine la Bologna. Se mai adaugă şi un pachet de acţiuni de circa 2.000.000 euro.

Apoi, sunt sub-secretarii: Gianfranco Polillo (sub-secretar la Economie) 250.000 euro; Antonio Catricalà (sub-secretar la Preşedinţia Consiliului de Miniştri): 740.000 euro ; Gianpaolo Vittorio Elio D’Andrea (sub-secretar la Preşedinţia Consiliului de Miniştri): 188.000 euro; Paolo Peluffo (sub-secretar de stat) aproximativ 300.000 euro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...