1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Ce salarii au rectorii celor mai mari universităţi din România

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti a avut anul acesta un venit lunar de peste 1.400 de euro net, acesta fiind unul dintre cei mai „prost” plătiţi rectori ai celor mai mari universităţi din România, potrivit datelor centralizate de ZF din declaraţia de avere.

27 dec, 2013 | ECONOMICA.net

Pe de altă parte, cei mai bine plătiţi rectori au salarii care depăşesc suma de 3.500 de euro net pe lună, respectiv Ion Giurma, rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi şi George Darie, actualul rector interimar al Universităţii Politehnica din Bucureşti, potrivit ZF.ro.

În anul universitar 2012/2013, Mircea Dumitru a avut pe mână un buget de peste 77 de milioane de euro. În acest an el a avut şi venituri suplimentare de peste 3.500 de euro din plata cu ora pentru activităţi didactice.

Unul dintre rectorii cu cel mai mic salariu este şi Pavel Năstase, care a preluat conducerea Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) în anul 2012 de la Gheorghe Roşca, cel care a ocupat funcţia de rector timp de opt ani.

Pavel Năstase are un salariu de aproape 1.700 de euro net pe lună, însă participarea în evaluare şi cercetare în cadrul unor proiecte derulate cu fonduri europene i-au adus un plus la venituri de circa 75.000 de euro în acest an.

Detalii în ZF.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO