1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Ce salarii vor tinerii români fără experienţă în muncă

Tinerii români fără experienţă se aşteaptă să primească un salariu de maximum 1.200 de lei/lună, în timp ce 57% dintre ei recunosc faptul că sunt întreţinuţi încă de către părinţi, arată rezultatele Raportului de cercetare 'Financial Behaviour: Bugetul de venituri şi cheltuieli al nativilor digitali din România', întocmit de portalul 1424.ro şi compania de cercetare Cult Market Research.

09 apr, 2014 | Agerpres

În timp ce 20% dintre adolescenţii cu vârste între 14 şi 18 ani declară că sunt motivaţi de către părinţi cu bani pentru ajutorul la treburile din casă şi pentru rezultate bune de la şcoală, 26% dintre tinerii adulţi (19-24 ani) spun că deja au un job.

Pe de altă parte, mai mult de jumătate (57%) dintre tinerii încadraţi pe acelaşi segment de vârstă spun să încă primesc bani de la părinţi, în mod regulat.

În cazul adolescenţilor până în 18 ani care declară că părinţii îi ajută cu bani pentru a-şi cumpăra mai repede lucruri pentru care strâng şi ei bani, procentajul este şi mai mare (85%).

Potrivit sursei citate, la ocazii speciale, bani de la rude primesc 92% dintre adolescenţi şi 82% dintre tinerii adulţi, în general suma fiind între 50 şi 100 lei.

Studiul relevă faptul că tinerii fără experienţă de muncă se aşteaptă să primească un salariu între 800 şi 1.200 de lei, fiind conştienţi că, în lipsa experienţei, nu poţi avea aşteptări mai mari. De asemenea, cei chestionaţi consideră că independenţa financiară ar trebui atinsă după vârsta de 25-26 de ani.

În ceea ce priveşte raportul cheltuielilor atunci când ies in oraş, băieţii plătesc mai mult decât fetele, respectiv între 50 şi 100 de lei pentru băuturi alcoolice, ţigări şi mâncare.

Fetele cheltuie mai degrabă la ieşirile la pizza, fast-food sau la o cafenea, între 10 şi 50 de lei, se notează în studiul citat.

Raportul de cercetare 'Financial Behaviour: Bugetul de venituri şi cheltuieli al nativilor digitali din România', primul din seria Digital Natives Report, a fost realizat pe un eşantion de 1.077 de persoane, respectiv adolescenţi cu vârste între 14 şi 18 ani, şi tineri adulţi între 19-24 ani.

Intervalul de colectare a datelor a fost 6 decembrie 2013 - 6 ianuarie 2014, iar metoda de cercetare a constat în completarea unui chestionar structurat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO