1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Economie

Ce salariu primeşte un casier în hypermarket-urile din România

Salariul unui casier în marile reţele de magazine variază în Bucureşti între 1.200 de lei şi 1.800 lei net, în timp ce în provincie salariul variază între 700 şi 1.200 lei net, potrivit datelor gru­pu­lui APT, cu activităţi în do­me­niul re­crutării şi închirierii de forţă de muncă temporară.


07 iun, 2014 | ECONOMICA.net

„Fenomenul (diferenţelor salariale pentru aceeaşi poziţie - n.red.) este general va­labil. Oferta mai mare de forţă de muncă (cum e cazul în provincie, cu şomaj ridicat) duce automat la scăderea «preţului» aces­tei re­surse. Iar costul vieţii mai redus în pro­vin­cie coboară şi el ştacheta când este vorba despre nivelul salarial. Treptat, sta­tu­tul Bu­cureştiului de pol de forţă de muncă se diluează către celelalte mari oraşe, în top aflându-se Clujul şi Timi­şoara, unde şo­majul este scăzut“, a explicat Corina An­ghel, specialist comu­nicare în ca­drul APT.
Datele APT arată că cele mai mari dife­renţe salariale în lanţurile de magazine există la poziţiile de casier, lucrător comer­cial şi asistent magazin, unde salariile din pro­vincie sunt cu 20 - 30% mai mici decât în Bucureşti.
În Bucureşti, un asistent de magazin poate câştiga între 1.500 şi 2.000 lei net, faţă de 1.000 - 1.700 în provincie, a mai spus reprezentantul AP.


 Mai multe pe ZF.RO

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO