Ce se întâmplă cu magazinul Bricostore din Băneasa, singurul care nu se pregăteşte încă pentru era Brico Depot

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher, care a preluat în 2013 cele 15 unităţi Bricostore din România, va demara în curând procesul de rebranding al magazinului din Băneasa, unitate despre care s-a anunţat în mod neoficial că va fi vândută. După reamenjare, magazinul va ocupa o suprafaţă mai mică. 
Alina Stanciu - joi, 12 feb. 2015, 22:01
Ce se întâmplă cu magazinul Bricostore din Băneasa, singurul care nu se pregăteşte încă pentru era Brico Depot

Sigla Bricostore, una dintre cele mai importante embleme de pe piaţa de bricolaj din România, mai stă agăţată, în Bucureşti, pe un singur magazin- cel din Băneasa. Mai mult, după 15 martie, când cele 6 magazine Bricostore aflate la ora actuală în proces de remodelare se vor fi rebranduit, unitatea din Băneasa va rămâne singurul Bricostore din România. Compania nu s-a decis încă asupra datei exacte de când vor începe lucrările de reamenajare şi caută încă un partener care va ocupa spaţiul rămas după transformare, Bricostore Băneasa fiind un magazin mult prea mare pentru conceptul Brico Depot. „Brico Depôt continuă procesul de transformare al depozitelor achizitionate anul trecut. Reamenajarea magazinului din Nordul Capitalei reprezinta un pas firesc in reconfigurarea unităţilor după modelul de succes al celui mai important jucator de pe piata de bricolaj din Europa. Strategia noastră este una dinamică și se bazează pe expansiunea cât mai mare și rapidă a depozitelor. Nordul Capitalei va avea în curând un nou depozit Brico Dépôt, special creat pentru profesioniștii în bricolaj”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Patrick Papot, director general Brico Depot România. Cel mai probabil, lucrările se vor desfăşura cu uşile deschise, aşa cum se întâmplă şi în cazul celor şase magazine din provincie care operează încă sub brandul Bricostore.

Prea mare pentru Brico Depot

Pentru britanicii de la Kingfisher, problema cu magazinul Bricostore din Băneasa este mărimea acestuia, situaţia fiind simiulară şi pentru unitatea din Militari care a fost deja rebranduită. Practic, în urma rebrandingului, în cele două unităţi rămâne spaţiu neutilizat pe care compania vrea să îl închirieze altor retaileri. Aceasta în contextul în care, comparativ cu conceptul Bricostore, Brico Depot înseamnă o varietate mai mică de produse expuse pe o suprafaţă restrânsă şi marfă în cantităţi foarte mari. Spre exemplu, într-un magazin Bricostore se comercializau în jur de 30.000 de produse, faţă de 12.000 într-o unitate Brico Depot. „Modelul de business Brico Dépôt este unul prin care se dorește eficientizarea și optimizarea spațiului. Depozitul Brico Dépôt Băneasa va fi structurat într-un format ușor de parcurs cu trei zone principale- materiale de construcții şi renovări, amenajări interioare şi unelte necesare pentru realizarea lucrărilor, asemnea unităților deschise în București, dar și a celor din țară”, mai spune Papot, întrebat fiind ce suprafaţa va rămîne neutilizată după rebrandingul unităţii din Băneasa.

Brico Depot ajunge la 14 unităţi în jurul datei de 15 martie

Cu excepţia magazinului din Băneasa, Kingfisher va finaliza procesul de rebranding în jurul datei de 15 martie. Potrivit unor surse ECONOMICA.NET, următoarea redeschidere este programată pentru 13 martie, la Constanţa, iar restul unităţilor vor afişa sigla Brico Depot pe data de 15 martie. Menţionăm că, în momentul de faţă, cele 6 unităţi aflate în reamenajări (Suceava, Constanţa, Drobeta, Craiova, Focşani, Călăraşi) sunt transformate deja în proporţie de 50-80%, în funcţie de caz. Lucrările serealizează cu uşile deschide. Astfel, clienţii pot cumpăra atât marfă „Bricostore” cât şi articole „Brico Depot”. Kingfisher a remodelat restul de 8 unităţi Bricostore anul trecut.

Amintim că retailerul britanic Kingfisher a preluat în 2013 cele 15 magazine Bricostore din România, de la compania franceză Bresson, în urma unei tranzacţii în valoare de 75 de milioane de euro. De asemenea, compania a anunţat că are în plan să ajungă la 40-50 de unităţi pe plan local.  „Conducerea Brico Dépôt este mulțumită de succesul inaugurării noilor magazine și își menține obiectivul de a ajunge la 40-50 de unități în viitor”, anunţa la finele anului trecut un comunicat al companiei.

Brico Dépôt este unul dintre brandurile grupului Kingfisher plc, cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuințelor şi al treilea la nivel mondial. Kingfisher numără astăzi peste 1.080 de magazine în 9 țări din Europa și în China, înregistrând vânzări de aproximativ 11 mld. Lire sterline. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Dépôt și Screwfix. 

Brico Dépôt este prezent în Franța și Spania cu peste 147 de depozite, şi în România cu 15 puncte de vânzare.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de vineri, ca accesul în restaurante, săli de spectacol şi alte locaţii să se facă, de sâmbătă,......
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda LGBT în școli
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda ...
Ungaria nu va ceda teren în ceea ce priveşte politicile care au determinat Uniunea Europeană să-i impună penalităţi ...
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune ...
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...