Ce se întâmplă într-un minut pe internet: câţi bani se cheltuie şi câte mesaje se trimit

V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă într-un singur minut pe internet? Dacă încercaţi să calculaţi trebuie să luați în considerare faptul că internetul este enorm, atât de mare încât nici nu are sens să vă uitaţi la informații lunar sau zilnic. În fiecare minut al fiecărei zile, se generează cantități uriașe de date, în timp ce utilizatorii se conectează, caută informaţii, urmăresc, creează, descarcă și cumpără conţinut.
Economica.net - Dum, 21 apr. 2019, 07:21
Ce se întâmplă într-un minut pe internet: câţi bani se cheltuie şi câte mesaje se trimit

Poate pare imposibil de calculat, dar allaccess.com a reuşit acest lucru.

Pe parcursul unui minut, un milion de oameni se conectează pe Facebook, 87.500 de persoane postează pe Twitter, 347.222 de persoane navighează pe Instagram și 1,4 milioane de persoane îşi caută dragostea pe Tinder. În același timp, 2,1 milioane de snap-uri sunt înregistrate pe Snap, 41,6 milioane de mesaje sunt trimise pe Facebook Messenger și WhatsApp și 4,8 milioane GIF-uri sunt servite de GIPHY.

Printre cifrele interesante se mai numără şi câţi bani sunt cheltuiţi pe achiziţii online: peste 996.900 de dolari la fiecare 60 de secunde. Asta înseamnă că în fiecare zi, se cheltuie un peste un miliard de dolari!

Cum este posibil ca în fiecare minut să fie trimise 188 de milioane de e-mailuri? Cum procesează Google 3,8 milioane de interogări de căutare într-o perioadă atât de scurtă de timp?

Pur și simplu, numărul de acțiuni ambalate în doar 60 de secunde este extraordinar.

Internetul este incredibil de dinamic, ceea ce înseamnă că există întotdeauna segmente noi și interesante care apar din eterul internetului.

Pentru a vizualiza mai bine acest lucru, iată o comparaţie între anul 2018 şi anul 2019.

Ce se poate observa:

  • Platformele precum Instagram și Netflix continuă să crească într-un ritm galopant, în timp ce noi categorii, precum boxele smart, construiesc rapid o bază solidă de creştere pentru viitor.
  • În ciuda controverselor continue legate de etica Facebook și a încălcării încrederii, numărul utilizatorilor activi zilnic continuă să crească (deși procentaje mici).
  • Aplicaţia Instagram a luat avânt
  • Snap este o altă poveste cu totul. În ultimul an, aplicația a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori din cauza reproiectării care a ajutat la distrugerea popularităţii aplicației

Interesant este faptul că, în condițiile în care tot mai mulți oameni au acces în fiecare an la internet în întreaga lume, există în continuare părți ale web-ului care stagnează sau chiar se diminuează.

Se poate vedea că înregistrările pe Facebook și căutările în Google au crescut nesimnificativ față de anul trecut. Mai mult, cantitatea de e-mailuri trimise este, de asemenea, destul de stagnantă, probabil datorită creșterii unor instrumente de colaborare la locul de muncă, cum ar fi Slack.

Oricum, tehnologia face ca viețile noastre să se miște mai repede, iar gândurile și acțiunile noastre sunt mai puțin private.

Te-ar mai putea interesa și
Retailerul suedez IKEA se pregătește să deschidă magazinul de lângă Timișoara. Lucrează deja la amenajările interioare și angajează peste 200 de oameni
Retailerul suedez IKEA se pregătește să deschidă magazinul de lângă Timișoara. Lucrează deja la amenajările interioare ...
Retailerul suedez de mobilă IKEA va inaugura, cel mai probabil până la finele acestui an, al treilea magazin din România, în localitatea Dumbrăvița, din apropierea Timișoarei. Compania este......
Poșta Română vrea să recâștige cotă de piață: consultă piața pentru a cumpăra încă 3.000 de lockere
Poșta Română vrea să recâștige cotă de piață: consultă piața pentru a cumpăra încă 3.000 de lockere
Poșta Română vrea să continue procesul de digitalizare început în această vară, atunci când a început să amplaseze ...
Gazoductul Nord Stream 2 a înregistrat o scurgere de gaze naturale în Marea Neagră
Gazoductul Nord Stream 2 a înregistrat o scurgere de gaze naturale în Marea Neagră
Nord Stream 2, care face legătura între Rusia şi Germania dar care nu a fost pus încă în serviciu, a fost victima unei ...
Vladimir Putin i-a acordat cetăţenia rusă lui Edward Snowden
Vladimir Putin i-a acordat cetăţenia rusă lui Edward Snowden
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat cetăţenia rusă avertizorului de integritate şi subcontractor al serviciilor ...