1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

CE solicită României să implementeze reglementările europene privind autorizațiile acordate funcționarii instalațiilor industriale

Comisia Europeană cere României să îmbunătăţească implementarea reglementărilor UE privind autorizaţiile pentru instalaţii industriale, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, preluat de Agerpres.

02 iul, 2020 | Agerpres

Romania permite ca instalaţiile industriale să opereze fără autorizaţiile necesare care stabilesc condiţiile de operare în conformitate cu legislaţia UE. Activităţile industriale au un impact semnificativ asupra mediului.

Directiva 2010/75/EC privind emisiile industriale are ca obiectiv prevenirea şi reducerea emisiile industriale dăunătoare în UE, în timp ce este promovată folosirea tehnicilor care reduc emisiile poluante.

Deşi s-au înregistrat unele progrese de când Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere, încă operează trei instalaţii fără respectarea cerinţelor Directivei. În plus, două mari instalaţii de ardere, care iniţial făceau parte din planul naţional de tranziţie al României dar au fost retrase, nu respectă valorile limită de emisie aplicabile pentru dioxid de sulf, oxid de azot şi praf.

Prin urmare, Comisia Europeană trimite acum un aviz motivat. România are la dispoziţie trei luni pentru a adopta şi comunica toate măsurile necesare pentru a asigura aplicarea completă şi corectă a Directivei, în caz contrar CE ar putea trimite cauza la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO