1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Ce spun bulgarii despre relatările privind o propunere de creare a unei flote comune cu România şi Turcia

Relatările privind o prezumtivă propunere de creare a unei flote navale comune a Bulgariei cu România şi Turcia pentru a contracara o ameninţare percepută din partea Rusiei în Marea Neagră au fost 'un război de propagandă cu elemente de tactică de război hibrid', a declarat vineri ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, la postul de televiziune Nova TV, conform portalului de ştiri novinite.com.

17 iun, 2016 | Agerpres

Potrivit ministrului bulgar, România a propus numai exerciţii şi training comune în scopul întăririi capacităţilor de apărare.

Bulgariei nu i s-a făcut nicio propunere de înfiinţare a unei forţe navale comune în Marea Neagră împreună cu România şi Turcia, a adăugat Nikolai Nencev, precizând că nici Ucrainei, stat din afara Alianţei Nord-Atlantice, nu i s-a oferit o participare.

Conform presei bulgare de joi, preşedintele român Klaus Iohannis ar fi propus Bulgariei crearea unei flote navale comune vizând contracararea influenţei Rusiei în regiunea Mării Negre. Într-un briefing de presă convocat de urgenţă în aceeaşi zi, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că atât el, cât şi preşedintele Rosen Plevneliev se opun ideii unei flote comune cu România şi Turcia în Marea Neagră, notează portalul menţionat.

'Am cerut să includem experţi NATO chiar de la început, în cazul în care ar fi discutată o propunere [pentru exerciţii şi training comune]', a afirmat ministrul Nencev, la Nova TV.

În eventualitatea unor noi iniţiative de apărare în Marea Neagră, ele ar trebui implementate sub umbrela NATO, mai degrabă decât în cadrul unui efort regional, a subliniat Nencev.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO