1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Ce spun cea mai mare bancă din România şi BNR despre posibila creştere a ratelor la creditele în lei - VIDEO

Cei doi indicatori de bază de care sunt legate dobânzile creditelor contractate de români, Robor (60% din creditele de retail în lei) şi Euribor (40% din creditele de retail în euro aflate în sold) la trei luni dau semne clare de creştere. Coroborate cu presiunile de depreciere a leului, majorarea celor doi indicatori luaţi în calcul la compunerea dobânzii creditelor în lei şi euro ar putea crea probleme în rambursarea împrumuturilor, anul viitor.

14 sep, 2017 | ECONOMICA.net

Dacă despre evoluţia Euribor nu poate comenta prea mult vreun bancher din România, echipa ECONOMICA.NET a încercat să afle opinia mediului bancar referitoare la evoluţia Robor, adică rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară, în funcţie de care este stabilită de câţiva ani dobanda la creditele retail în lei.

Robor, indice aflat la minime istorice, şi-a început de câteva luni trendul ascendent, ameninţând ca în scurt timp să treacă de pragul psihologic de 1%.

Am întrebat ce urmează pe economistul şef al BCR, cea mai mare bancă din România, şi pe Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale. Răspunsurile lor, în materialul video de mai jos:

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO