Ce spune ministrul Justiţiei despre legea falimentului personal

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi că este 'absolut convins' că se va ajunge la 'o formulă europeană în ce priveşte insolvenţa persoanelor fizice, dar după dezbateri foarte atente şi după o planificare realistă de intrare în vigoare a unui asemenea act normativ', scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 22 ian. 2015, 13:32
Ce spune ministrul Justiţiei despre legea falimentului personal

‘(…) Am spus de fiecare dată, inclusiv la dezbaterile pe Codul insolvenţei, trebuie să realizăm un echilibru rezonabil între creditor şi debitor. Din perspectiva noastră, credem că actualul Cod al insolvenţei realizează acest echilibru. Am ajuns la texte acceptate de toată lumea după multe dezbateri, după asistenţă a Băncii Mondiale, acordată Ministerului Justiţiei, pentru elaborarea unui proiect de act normativ, după ce am inclus toate categoriile profesionale în foarte multe dezbateri şi după dezbateri lungi în Parlament. Sunt absolut convins că vom ajunge la o formulă europeană în ce priveşte insolvenţa persoanelor fizice, dar după dezbateri foarte atente şi după o planificare realistă de intrare în vigoare a unui asemenea act normativ’, a spus Cazanciuc, într-o conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării, în care s-au prezentat priorităţile pentru investiţii publice în domeniul justiţiei.

Ministrul Justiţiei a adăugat că cei care au discutat despre nevoia unui act normativ, care să intre în vigoare ‘de mâine’, nu s-au gândit ‘probabil’ la infrastructura de instanţe care ar trebui să primească sute de mii de solicitări în ce priveşte insolvenţa persoanelor fizice.

‘Trebuie văzut dacă este absolut necesar să ajungi în instanţele de judecată cu o astfel de procedură, dacă nu s-ar putea face prin proceduri prealabile, înainte de instanţa de judecată, şi, doar în anumite cazuri excepţionale, să ajungi în instanţe. E doar o discuţie, e nevoie de o dezbatere foarte serioasă pentru un astfel de proiect’, a încheiat Robert Cazanciuc, întrebat fiind dacă este de acord cu o declaraţie pe acest subiect a unui membru al CSM.

Judecătorul Adrian Bordea, membru CSM, a susţinut miercuri, în dezbaterile de la Comisia juridică din Camera Deputaţilor pe proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, că sistemul judiciar nu poate să preia aproximativ un milion de dosare de insolvenţă şi că este nevoie de o modificare a structurii de personal şi a infrastructurii sistemului judiciar.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...