1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Ce spune UNSAR despre tarifele de referinţă pentru reparaţiile autovehiculelor

UNSAR spune că informațiile apărute în spațiul public cu privire la o eventuală plafonare a costurilor pentru reparațiile auto sunt eronate şi a trimis un comunicat prin care anunţă că industria de asigurări nu a susținut și nu susține impunerea unei plafonări a tarifelor aferente reparațiilor auto, ci susține conceptul unui tarif de referință, cu titlu informativ.

31 ian, 2020 | ECONOMICA.net

O astfel de măsură ar veni în sprijinul consumatorilor români, oferindu-le repere acestora și permițându-le să fie mai bine informați cu privire la costurile implicate de reparațiile auto.

Conceptul unui tarif de referință la reparațiile auto este susținut de rezultatele studiului IRES privind percepția românilor față de asigurările auto, studiu din care a reieșit că 94% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că publicarea de către o autoritate competenta, cu titlu informativ, a unor tarife de referință pentru reparațiile autovehiculelor ar fi binevenită. Un astfel de demers ar putea susține și proteja consumatorii români.

Studiul IRES mai arată și că 93% dintre români își doresc să știe care este valoarea despăgubirii plătite de asigurătorul RCA în cazul unei daune, iar 71% dintre români ar fi deranjați dacă valoarea plătită ar fi considerabil mai mare pentru reparația unui autovehicul în cazul unei despăgubiri acoperite de polița RCA față de reparația efectuată fără asigurare.

Citește și COTAR: Deciziile UNSAR au scopul de a maximiza profiturile asigurătorilor prin păgubirea consumatorilor

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO